Home » Carti, Timp liber

Fata care s-a jucat cu focul – singura impotriva lumii

8 November 2012 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 10/10

In urma dezvaluirii dedesubturilor afacerii Wennerstrom, Mikael Blomkvist si Millenium, revista pe care o conduce impreuna cu asociata sa, Erika Berger, se bucura acum de succes si notorietate in lumea publicatiilor cu profil economic din Suedia.

Lisbeth Salander, desi apriga si cu un curaj nebunesc in ceea ce priveste pedepsirea infractorilor, a iesit putin sifonata in urma idilei avute cu Mikael. Asa ca odata terminata investigatia si imediat ce Wennerstrom este dat pe mana autoritatilor, tanara decide sa isi ia o vacanta in afara tarii si sa intrerupa orice legatura cu jurnalistul. Prin urmare, un an de zile colinda lumea. Face o scurta escala la o clinica de chirurgie estetica in Elvetia pentru un mic retus, iar restul timpului il petrece pe o insula tropicala incercand sa si-l scoata din minte pe Mikael Blomkvist si sa isi administreze averea. Si asta pentru ca mica detectiva a dat de niste conturi ale lui Wennerstrom de a caror existenta nimeni nu stia si pe care si le-a insusit. Iar acum este o femeie bogata cu un pasaport fals in buzunar care ii permite sa circule nestingherit si nu este inca pregatita sa se intoarca in Suedia.

O noua investigatie de rasunet marca Millenium

Intre timp, revista Millenium isi mareste echipa cu un nou colaborator, Dag Svensson, care impreuna cu iubita sa, Mia Johansson, pregatesc un material care sa dezvaluie implicatiile traficului de persoane si abuzurile sexuale asupra minorelor venite din Europa de Est. Materialul promite sa fie unul exploziv si, pe masura ce investigatiile se adancesc, o serie de nume din sferele cele mai inalte ale societatii suedeze ies la iveala.

Confruntarea persoanelor implicate, printre care chiar si fosti ofiteri din politie, si atentionarea ca materialul va fi publicat, vor avea drept consecinta asasinarea lui Dag si a Miei in propriul apartament din Stockholm. Surprinzator, politia gaseste la locul faptei chiar arma crimei cu amprentele lui Lisbeth.

Vanatoarea presupusei psihopate

Cand si tutorele legal al lui Lisbeth este gasit executat de aceeasi arma, politia si presa suedeza nu au nevoie de mai multe dovezi pentru a o declara vinovata si a porni in cautarea ei cu toate mijloacele de care dispun, nu inainte de a o desfinta in presa si a-i zugravi o imagine de psihopata deosebit de periculoasa.

Singurul care ii ia apararea cand toti ceilalti sunt impotriva este Mikael Blomkvist. Bazandu-se mai mult pe instinct, el va porni propria investigatie pentru a dovedi nevinovatia tinerei care in primul volum ii salvase viata. In paralel, acelasi lucru face Dragan Armansky, fostul angajator al lui Lisbeth. Treptat, chiar detectivii desemnati sa o prinda pe tanara incep sa se indoiasca de vinovatia ei si incep sa ia in considerare si alte piste.

Al doilea volum al trilogiei Millenium este centrat mai mult pe Lisbeth decat pe Mikael, pe trecutul ei si, de aici, pe toate motivele si cauzele care i-au conturat personalitatea.

Fata care s-a jucat cu focul a aparut la editura Trei si poate fi comandata direct pe site.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*