Home » Filme

Ex-ii anonimi de la o ex-romanciera politista

15 December 2007 scris de 2 comentarii

Dupa succesele lui Helen Fielding, Lauren Weisberger si Sophie Kinsella, editura Polirom a mai sapat putin prin pivnitele chick lit-ului universal si a scos la iveala o autoare oarecum anonima, care nu vorbeste despre obsesia comuna pentru ex-ii anonimi.

Cartea are la baza o idee simpla: obsesia pentru un fost iubit este o dependenta, la fel ca si alcoolismul. De ce nu s-ar si trata la fel? In orice caz, eroina cartii Rebecca si alti 7 ex-dependenti vor incerca asta prin convocarea unor intalniri ale ex-ilor anonimi (varianta de la Alcoolicii Anonimic). Mai multe despre subiectul cartii Ex-ii anonimi aici.

M-a distrat teribil sa aflu ca Lauren Henderson a scris la inceputul carierei sale ca scriitor romane politiste. As fi putut sa jur acest lucru, dupa stilul in care descrie totul… plin de suspans… chiar si scenele de sex sunt pline de suspans. Funny….

Cartea are unele pasaje funny si comic de situatie, dar totusi pasajele in care eroina isi plange de mila sunt motiv suficient sa sari capitole intregi. Ok, si eu am perioade cand imi plang de mila. Dar asta nu inseamna ca vreau sa citesc despre asta intr-o carte.

Verdictul meu – slab, slab rau de tot si chiar nu merita, decat daca mergeti doua-trei ore cu trenul si nu aveti ce face decat sa cititi cum o tipa isi plange de mila pentru ca a fost parasita de fostul iubit si termina in bratele unui alt tip parasit de iubita, care mai este si seful ei. Asta dupa ce trece prin bratele unui Brad Pitt local, alcoolic si care fuge de responsabilitate, dar altfel perfect.

Not as chic as Polirom wanted!

2 comentarii »

  • cieloblu said:

    tu ai citit-o in tren? :)

  • Raluca Georgescu said:

    :)) Nope, eu am citit-o cu un scop adevarat nobil. O chinuisem pe o membra a echipei mele sa o citeasca ca task de job si, dupa, m-am sacrificat si eu. :) Am citit-o din 3 in 3 si sincer am terminat-o in 3 ore. Dar mi-am imaginat ca, daca as fi fost in tren, m-ar fi deranjat mai putin.