Home » Teatru

E soare/ ploua!… Rezervat! Ma sinucid!

27 March 2013 scris de Niciun comentariu

E-soare-ploua-B52Doi tineri decid sa-si ia zilele in acelasi loc si aceeasi zi, dar din motive diferite. Acesta este subiectul piesei ce se joaca in Club B52, intr-un spatiu intim si relaxant. Spectacolul este o adaptare a piesei O zi de vara a celebrului dramaturg polonez Slawomir Mrozek. Regizoarea Gina Lazar a pastrat esenta piesei, insa pentru un plus de umor a mers pe o abordare moderna.

Indiferent daca “E soare/ ploua”, in B52 razi pe saturate… chiar si de Moarte

Izbut (Vlad Corbeanu) si Neizbut (Adrian Radulescu) sunt doi tineri ajunsi in pragul disperarii din cauze diferite. Primul,  pentru ca totul ii reuseste, are tot ce isi poate dori si tot ce ii ramane este sa se sinucida de prea multa bunastare. Chiar si pistolul pe care vrea sa-l foloseasca, inclusiv ochelarii de soare pe care ii poarta sau sticla din care bea sunt batute cu pietre Swarovski. Nimic din ce si-a dorit n-a ramas neimplinit: daca vrea sa castige la Loto, castiga si daca nu joaca, ii aduce Andrei Duban biletul castigator la usa; daca vrea ultimul prototip de masina cu senile si felinare, Roxana Ciuhulescu vine cu cheile. Neizbut este exact opsusul lui, viata ii este un esec continuu, n-are succes la nimic, nici macar la femei. Nu stie nici macar sa inoate, cu toate ca a incercat de atatea ori sa invete, in timp ce Izbut este campion la Jocurile Interplanetare.

Intre tentativele lor suicidale, in scena intra Moartea (Dana Paun), o prezenta eleganta si enigmatica. Ea le va oferi celor doi exact ce le lipsea, competitia, si apoi celui nenorocos reusita si prea norocosului, esecul. Dana Paun isi joaca bine rolul de femeie ravnita de doi barbati, pleaca din scena stiind ca o sa fie rechemata, se da cu oja si discuta cu frivolitate cu fiecare in parte. Vlad Corbeanu isi contureaza si mai bine personajul, folosindu-se de vocea puternica, care imprima siguranta de sine si autoritate, pe cand Adrian Radulescu este adesea balbait, incurcat si timorat.

Decorul nu ii prea ajuta pe cei trei actori: tarziu, la mijlocul piesei, abia cand Neizbut si-a intins cearceaful roz cu iepurasi, mi-am dat seama ca scena se petrece undeva pe plaja. Cu toate acestea, se folosesc cu succes de spatiile dintre mese, pentru ca de mai multe ori parasesc scena si coboara printre spectatori.

Asadar, spectacolul vorbeste cu cinism si umor despre viata, asa cum e ea, cu frustrari sau reusite si despre moarte, simplu, ca raspuns final la toate problemele.

Unde si cand vedem E soare/ploua

Informatii despre program si viitoarele reprezentatii ale piesei gasiti aici si, indiferent daca e soare/ploua, cand o vedeti in program nu uitati sa va faceti rezervare.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*