Home » Filme

Duminica – sah si Cismigiu

15 December 2007 scris de 1 comentariu

Duminica, lene mare, parca nici macar la sala nu imi vine sa ma duc. Si in plus mai trebuie si sa ma ridic din pat la ora 9:30 pentru a ma intalni in Cismigiu cu un coleg sa ii dau inapoi niste cursuri pe care dragutul de el mi le imprumutase. Intarzii ca de obicei si ma aleg cu o mutra acra din partea colegului.

Noroc ca soarele stralucea si era cald, iti venea mai mare dragul sa te plimbi un pic. Nu am rezistat tentatiei si am pornit la o mica escapada prin parc. Ajunsa in coltul de sah, nu mica imi fu surpriza sa vad un grup de batranei care chiar si la aceasta ora matinala se stransesera sa continue jocul pe care probabil il incepusera de asta vara.

Am ramas probabil cateva minute bune uitandu-ma la ei – mi se par deja un simbol pentru Bucuresti. Vara, in fiecare parc gasesti un grup de batranei jucand sah sau table.

Nu am fost prea discreta se pare, intrucat m-au observat si mi-au strigat – “Buna dimineata, domnisoara. Vreti sa jucati si dvs cu noi o tabla?“.

De ce nu, in fond? Si asa am ajuns sa joc table duminica dimineata in Cismigiu cu niste batranei simpatici (o partida numai , pentru ca evident am primit de doua ori Marti), in loc sa imi savurez cafeaua de dimineata in varful patului. Reconfortant… Data viitoare insa ma voi antrena mai bine inainte si imi iau revansa.

1 comentariu »

  • Adrian said:

    Nu merg doar batrani acolo. Din pacate nu prea mai e asa popular printre tineri jocul de sah.

    Sunt alte “prioritati”… :)

    Ah, si nu dureaza mult o partida acolo. Se misca chiar repede. :P