Home » Evenimente

Documentarul “I Am” difuzat si dezbatut la Institutul pentru Fericire

24 February 2014 scris de Niciun comentariu

i am documentary tom shadyac_432x640Saptamana aceasta, miercuri si joi, in datele de 26 si 27 februarie 2014, Institutul pentru Fericire Bucuresti va prezinta difuzarea documentarului “I Am”. Fiecare difuzare va fi urmata de o dezbatere intre cei care vizioneaza filmul. Pretul evenimentului este de 25 RON si 15 RON pentru membrii IPF (Institutul Pentru Fericire). Detalii puteti afla la numarul de telefon 0751 657 595.

De la regizorul Ace Ventura, Bruce Almighty, Liar, Liar si The Nutty Professor… un documentar inspirational: I Am

Ati auzit de Tom Shadyac? Probabil ca nu in mod direct, dar filmele pe care le-a regizat: “Ace Ventura”, “Bruce Almighty”, “Mincinosul Mincinosilor” (“Liar, Liar”) sau “Profesorul Traznit” (“The Nutty Professor”) va sunt cu siguranta cunoscute. I Am nu este, insa, o comedie. Este un documentar inspirational despre omul care credea ca le are pe toate, dar care isi da seama ca nu are nimic.

In 2007, Tom Shadyac se putea lauda cu o avere de milioane de dolari, o vila cu parc si fantani in Pasadena, o limuzina, un avion privat si, nu in ultimul rand, cu o cariera de success, fiind unul dintre cei mai reputati regizori de la Hollywood. In acelasi an, insa, in timpul unei excursii cu bicicleta pe munte, Tom are un accident si, ceea ce parea a fi initial o simpla contuzie, se transforma in zile interminabile de suferinta, simptomele refuzand sa dispara. Diagnosticul: “sindrom post – contuzional”, o conditie netratabila, ce il determina pe Tom sa se gandeasca la moarte si, implicit, la lucrurile pe care le-a realizat in timpul vietii.

Intr-o stare precara de sanatate, fara sa stie daca se va recupera sau nu, Tom isi da seama ca viata lui este lipsita de realizari autentice si decide sa lase omenirii o ultima mostenire. Impreuna cu o mica de echipa de oameni, Tom porneste in jurul lumii, cu obiectivul de a crea un documentar care sa raspunda la doua intrebari:

– Ce este in neregula cu lumea?

– Cum o / ne putem schimba in mai bine?

Pe parcursul celor peste 60 de minute, Tom discuta cu profesori universitari, oameni de stiinta, lideri religiosi, experti in dezvoltarea personala si ajunge la concluzii revelatoare in ceea ce priveste dezvoltarea armonioasa a intregii lumi. Dintre cei intervievati de Tom Shadyac, ii amintim pe Desmond Tutu, Noam Chomsky, Elisabet Sahtouris, David Suzuki si Howard Zinn.

Difuzarea documentarului va fi urmata de o dezbatere moderata de Malina Chirea, trainer si co-fondator al Asociatiei “Initiativa pentru Fericire”.

Evenimentul va fi reluat si joi, 27 februarie. In ambele zile, pretul unui bilet este de 25 de lei, respectiv 15 lei pentru membrii comunitatii, iar popcornul este din partea casei. :) In plus, daca alegi sa iti faci un card de membru, ai intrarea gratuita!

Intrarea se face pe baza de rezervare si in acest sens va stau la dispozitie adresa de mail oana.bratila@ipf.ro si numarul de telefon 0751.657.595.

Programul serii:

19:00 – 19:20: Primirea participantilor

19:20 – 19:30: Intro ( un cuvant de bun venit :) )

19:30 – 20:50: Difuzare “I Am”

20:50 – 21:30: Debate si feedback

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*