Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Dictie la Galapagos – din 16 mai, nu te mai ia gura pe dinainte!

8 May 2012 scris de 1 comentariu

Cat admir persoanele care capteaza atentia unei sali sau unui stadion doar printr-un discurs inteligent, livrat cursiv! Cine nu s-a uitat cu jind la oratorii de la conferinte de tip TED, sau la prezentatorii de programe live care nu stalcesc o vorbulita pe parcursul intregii emisiuni? Cine nu s-a simtit vreodata “tradat” de propriile cuvinte, sau de propria voce? Am vrea sa ne punem bazele in noi insine, dar cum sa facem asta cand nu putem fi siguri ca in acea milisecunda care conteaza maxim mintea si vocea noastra vor fi in deplina concordanta?

Mai mult decat “R, ratusca, ramurica”

Suntem pusi in situatii diverse, in mediul profesional si nu numai, prin care nu putem naviga doar bazandu-ne pe stilurile verbale si skill-urile sociale capatate empiric. Cei care vor sa exceleze in comunicarea cu lumea inconjuratoare ar trebui sa afle ca exista oameni profesionisti care predau aceste how-to-uri ale discursului in public si ale convingerii publicului. La Galapagos, un centru de educatie artistica, trainer-ii cursului de vorbire si dictie ne promit ca, la final, vom spune adio vorbariei in dodii, ca gandul si cuvantul ni se vor alinia instantaneu in conversatie.

De la concepte de igiena vocala, la exercitii de eliminare a articularii necorespunzatoare, cursurile vor aborda probleme concrete cu care unii dintre noi s-au luptat o viata. Dar nu doar aceste mici defecte fac obiectul cursurilor: tema ampla a comunicarii va fi aprofundata pana la tratarea elementelor de emotivitate sau a diferitelor registre in care trebuie sa ne incadram in functie de contextul social. Nu in ultimul rand, ne vom dezvata sa vorbim “la intamplare”, sau de unii singuri, prea implicati in propriul discurs pentru a sesiza reactia interlocutorului pe care vrem sa-l impresionam.

De ce, cand si unde?

Pentru ca nimeni nu vrea sa plictiseasca, nici lectorul, nici omul de rand antrenat intr-o discutie cu cercul de prieteni. Cursurile de dictie si vorbire ale Studioului Galapagos se adreseaza, deci, tuturor acelora care vor sa se debaraseze de orice obstacol, fizic sau mental, din calea spre o exprimare clara, convingatoare si – de ce nu? – chiar inspirationala.

Cursurile Galapagos presupun 7 sedinte care au loc saptamanal, la Studioul Galapagos (Strada Ciresului nr. 27) – pe 16 mai, de la 19:30 incepe un nou modul iar cei care vor sa se inscrie trebuie sa se grabeasca pentru ca, in vederea eficientizarii experientei, maxim 15 cursanti pot audia.

Va las cu unul dintre cele mai convingatoare, emotionante si memorabile discursuri din cinematografia Hollywood-iana – cel al lui Al Pacino in Scent of a Woman. Daca si voua va trec fiori pe sira spinarii cand il auziti, veti intelege de ce e momentul sa investiti in propria voce!

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*