Home » Evenimente, Timp liber

Cum 2 Zece Band a facut atmosfera si retweet la trecut

19 February 2012 scris de 1 comentariu

Pentru mine, muzica live a fost mereu prilej de-o noapte alba in mijlocul multimii de fani ca mine, cu topaieli si endorfinele-aferente, cu palme arse dupa aplauzele dinainte si de dupa bis-ul de rigueur – pe scurt, un dulce punct culminant al saptamanii. Nu m-am gandit niciodata la un concert ca la un obicei, si totusi blogger-ita Raluxa l-a inscris in campania Obiceiuri Sanatoase sustinuta de Activia cu aceasta titulatura. Idee originala care mi-a placut, ca si concertul trupei 2 Zece Band care a ilustrat-o joi seara.

Clubul Vivid ales de Raluxa ca punct zero al intreprinderii este localizat destul de incomod in peisajul bucurestean – departe de centru, prin zona Regie, si la mijloc intre doua statii de metrou. Dar am ajuns cu bine, cu destul de mult timp inainte de primul cantec ca sa admir localul si sa-i citesc peretii. Tapisate din tavan pana-n podea cu imagini de actori si muzicieni celebri – in ipostaze la fel de celebre – pagini de reviste si titlurile lor soc scrise cu litera de-o schioapa, toate laturile clubului debordeaza de culoare si atitudine.

Sub ochii lui Jim Morrison, ai lui Cher si ai Madonnei, ai lui Audrey Hepburn si-ai lui Marilyn Monroe, am luat un loc pe-o canapea ramasa neocupata si am scanat imprejurimile insulitei mele. Nu era cazul sa dau din coate pana-n fata scenei, acolo unde se inghesuise lizibil pe fundal un roman fluviu care imi amintea de peretii scrisi de mana ai Control-ului – nici pana la sfarsitul evenimentului nu s-a strans destul public pentru a umple Vivid-ul, lasand loc berechet pentru o coabitare pasnica intre dans si fumul de tigara.

Romanul-fluviu era, de fapt, o colectie de citate – din nou, celebre – pe care le gasim des si pe wall-uri mai virtuale decat al Vivid-ului. Totusi, chiar daca randurile istete, glumete sau inspirationale erau, ca si pozele, arhicunoscute, clubul castiga bile albe prin imbinarea lor intr-un design armonios. Cand formatia de cover-uri chemata sa incinga atmosfera s-a suit pe scena, a legat instant palcurile de blogger-i si invitati intr-un tot pus pe dantuiala. Cantau in companie ilustra, toate legendele muzicii ii scrutau de pe flancuri, si se si inhamasera la un concert de cover-uri. Cu alte cuvinte, ne-am fi prins cu totii daca falsau!

Repertoriul? Binecunoscut, cu hit-uri clasice din istoria mai mult sau mai putin recenta a industriei muzicale. De la I Feel Good sau Hot Stuff la Blue Suede Shoes si I Will Survive, 2 Zece Band a acoperit crema cremelor din Billboard-urile secolului trecut. Cand, in al treilea calup din setlist, au avansat la Coldplay, Amy Winehouse si Kings of Leon, am putut si eu aprecia, pozitiv, plamanii solistilor – Sandra Clipea, o bruneta frumusica la nici 21 de ani, cu un nume predestinat parca pentru a boteza o trupa dupa el; si Andrei Ion, fost concurent la Vocea Romaniei, care reuseste uneori imposibilul, sa o eclipseze pe fata cu niste cantece dificile executate fara gres sau falsete.

Sandra are o voce clara, puternica si flexibila si stie sa se desfasoare fara trac pe scena – ca si Andrei, de altfel. Amandoi se agita pe ritm, fac show pana la ultima masura si nu dau semne de oboseala, au o chimie vizibila, vocal merg bine impreuna… de fapt singurul cusur al formatiei 2 Zece Band e ca se preocupa de evergreen-urile altora in loc sa si le compuna singuri pe-ale lor. Poate ca e doar o fixatie de-a mea, dar cred ca tinerii talentati ca ei ar trebui sa se preocupe cu propria mostenire muzicala, sa iasa in evidenta prin originalitate, nu doar prin urechea muzicala. Si n-as fi adus in discutie subiectul daca formatia nu ar musti de potential, care in formula asta nu e explorat indeajuns.

Dar ca simplu spectator intr-o seara tarzie de joi, nu despicam asa firul in patru, ci observam doar ca adunarea vibra de voie buna si lor, celor de la 2 Zece Band, li se datora fenomenul. Iar daca vreti si voi sa incercati sound-ul, aflati ca Andrei, Sandra & co. si-au facut un obicei (sanatos!) din a concerta vineri de vineri in St. Patrick’s Irish Pub de pe Smardan.

Fotografiile au fost realizate de Lucian Bodnar in Club Vivid pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

1 comentariu »

  • #obiceiurisanatoase: dragostea pentru muzica live | raluxa.com said:

    […] sanatoase iConcert.ro – Muzica LIVE cu 2 Zece band – un obicei sanatos KoolHunt.ro – Cum 2 Zece Band a facut atmosfera si retweet la trecut Casa cu Nuci – Nota 10 pentru 2 Zece! Chocolate Follie – 2 Zece Band A strange […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*