Home » Carti

Crudul adevar – scenariu a la David Lodge

20 May 2007 scris de 3 comentarii

In spatele tuturor aparentelor, se ascunde crudul adevar. David Lodge isi propune sa experimenteze o astfel de revelare a crudului adevar in cazul unui cuplu britanic format dintr-un scriitor pensionat – Adrian Ludlow – si sotia sa, Eleanor. In jurul vietii de cuplu a acestora doi graviteaza si scriitorul de scenarii in mare voga Sam Sharp, prieten din facultate cu cei doi soti.

In spatele vietii de familie linistite a sotilor Ludlow si a prieteniei lor frumoase cu Sam, se ascund insa secrete ascunse – infidelitate, ambitie, iubire, ura, invidie, competitie. Acestea toate ies la iveala dintr-o data o data cu aparitia unei jurnaliste de temut – Fanny Tarant – celebra pentru interviurile de scandal pe care le publica.

Cel mai distractiv este faptul ca in urma aparitiei unui stimul din exterior, secretele ies la iveala mult mai usor. Aparentul echilibru determinat doar de conventii sociale este imediat tulburat scotand la iveala crudul adevar. Dupa ce adevarul despre Adrian Ludlow este dezbracat de aparente si urmeaza sa fie expus publicului intr-un ziar de scandal, apare ironia sortii. Moartea printesei Diana loveste, iar articolul despre secretele lui Ludlow nu va mai fi citit de nimeni, iesind din prim plan.

Daca vreti sa va delectati in weekend cu un roman usor de citit si simpatic, puteti comanda Crudul Adevar de David Lodge direct de pe site-ul editurii Polirom.

3 comentarii »

  • Cinefilul said:

    Recomand ?i eu ceva de citit – “N-o citi dac? e?ti prost” a lui Tibor Fischer. O carte amuzant?, dar care are ?i câteva replici memorabile.

  • Strider said:

    Din pacate cred ca am avut un start ratat cu stimabilul David Lodge si anume cu romanul ales cu totul aleatoriu din seria de autor “Racane nu ti-e bine” care mi s-a parut odios de depresiv si care a ucis din start orice posibilitate de a mai cumpara vreun roman al pomenitului pe urmatorii 5-6 ani.

  • Cinefilul said:

    Raluk, am un subiect tare la mine pe blog. Poate te intereseaz?. E despre concursul de scenarii HBO ?i o mare neregula. Pe urm? po?i s? ?tergi mesajul.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*