Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Creative Fitness Studio – a doua fila din jurnalul de Neurobics

29 May 2012 scris de 1 comentariu

Saptamana 21-25 mai ne-a adus din nou in mansarda Fundatiei Friends For Friends (FFFF) pentru a continua antrenamentele muschiului creativ. Este foarte important de stiut ca in aceasta expeditie nu plecam singuri, ci cu ajutor de specialitate. Cine ne tine de mana? Ii avem alaturi pe Sandra Ghitescu si pe Vlad Ioan Tausance, temerari cu experienta in treburile comunicarii, training-ului si creativitatii. Sandra este trainer si consultant in comunicare si a pus “neuronul” la dezvoltarea unor proiecte pentru clienti cu nume sonor pe piata din Romania. Vlad este scriitor, jurnalist freelancer si strateg de comunicare si, dupa cum spune portretul sau in creion de pe site-ul FFFF, uraste copy-paste-ul.

Mai adanc in tema lunii

In compania celor doi antrenori, amatorii care vor sa isi tonifieze muschiul creativ exploreaza in fiecare luna o alta tema. Poarta alta masca, folosesc alte instrumente, se uita prin alti ochelari. Daca in prima luna de antrenament la Creative Fitness Studio cursantii au “copilarit” timp de patru saptamani jucandu-se si creand, in a doua serie de curs se impune o nebunie in masa. Tema lunii este nebunul, un personaj controversat dar bogat in resurse si influente benefice pentru un Creativ. Dupa cum il descrie unul dintre antrenori “Nebunul este in egala masura bufon, joker, trickster sau chiar zeu”.  De aici, belsug de cai de explorat si de vazut unde este granita intre creativitate si nebunie.

Ce grupe musculare am lucrat in saptamana 2?

Ziua de marti, dedicata trudei pe altarul creativitatii, ne-a incalzit muschii creativi cu putin stretching nebunesc. Adica ne-am jucat de-a dada-istii, am facut propozitii din cuvinte trase dintr-o palarie, ne-am folosit emisferele cerebrale pe rand, am copt planuri machiavelice sau pe deplin empatice si la sfarsit am primit si tema pentru acasa: o tolba plina de exercitii de neurobics si un calendar astfel incat sa ne fie mai usor sa “innebunim” in fiecare zi, macar putin. Am descoperit astfel cat de la indemana ne este de fapt sa spargem tiparele si sa croim ceva nou, in orice privinta ne-am dori o reimprospatare.  Este suficient sa deschidem mai multe carti, pe rand, sa citim ce ne sare din prima in ochi si sa exploram apoi posibile conexiuni si comuniuni de sensuri intre cele cateva paragrafe. Dupa care, noi sensuri se vor contura fara macar sa ne dam seama de unde vin ele.

Joia este sortita odihnei si contemplarii, asa ca de fiecare data un invitat “consacrat” vine sa ne vorbeasca si sa ne inspire. Saptamana trecuta am ascultat deci despre ce rol are nebunia in arta, dupa spusele lui Dan Popescu, manager la H’art Gallery. Nebunia nu a fost niciodata o stare straina pictorilor, asa ca arta ca domeniu de “inflorire” a nebuniei nu prezinta nimic inedit. Asa ca ne-am pornit sa exploram cam cum arata mediul artistic in Romania si de ce “Arta este criza”. Ne-a povestit si despre “provocari” pe care a incercat sa le adreseze publicului din Romania si despre cum a raspuns acesta. Si inca multe altele:)

Ce urmeaza?

In saptamana 28 mai – 1 iunie vom continua antrenamentele de neurobics si il vom avea invitat pe Mugur Ciumageanu. Va puteti inscrie oricand, chiar daca este a doua, a treia sau a patra saptamana de antrenament. Totul este sa veniti echipati cu deschidere si dorinta. De restul se ocupa antrenorii de la FFFF.

Credit foto: Creative Fitness Studio

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*