Home » Concurs

Concurs: Editura RAO si KoolHunt.ro premiaza pasionatii de romane politiste

28 September 2011 scris de 34 comentarii

[Concursul “Editura RAO si KoolHunt.ro premiaza pasionatii de romane politiste” a luat sfarsit – ramaneti insa alaturi de KoolHunt.ro si verificati pagina de concursuri. Va pregatim periodic si alte surprize placute!]

Iti plac romanele  politiste si mistery? Vrei sa castigi un volum din Misterioasa disparitie a Katharinei Linden de Helen Grant aparuta la editura RAO? Tot ceea ce trebuie sa faci este sa participi la concursul organizat special pentru cititorii KoolHunt.ro impreuna cu editura RAO si sa ne raspunzi corect la o intrebare.

Ca sa poti raspunde la intrebarea pusa in aceasta saptamana de editura RAO si KoolHunt.ro trebuie sa fii un cititor infocat si sa fi citit sau macar sa iti fi povestit un prieten actiunea romanului Hotul de Carti de autorul australian Markus Zusak. Romanul Hotul de Carti a fost timp de peste 200 de saptamani bestseller New York Times si a aparut de asemenea la editura RAO, putand fi comandat de pe website-ul editurii.

Intrebarea la care trebuie sa raspunzi pentru a castiga un volum din „Misterioasa disparitie a Katharinei Linden” de Helen Grant este: cine este naratorul din romanul Hotul de Carti de Markus Zusak aparut la editura RAO? Lasa-ne un comentariu la acest articol continand raspunsul corect si spune-ne de ce alt film sau alt roman iti aminteste actiunea din Hotul de Carti.

Misterioasa disparitie a Katharinei Linden – Helen Grant

Pia Kolvenbach, o fetita inteligenta si curioasa in varsta de 10 ani, locuieste impreuna cu familia intr-un orasel linistit din Germania, Bad Munstereifel. Viata ei ia o intorsatura nefericita atunci cand bunica sa isi da foc din greseala si moare. Va fi cunoscuta ca fetita a carei bunica “a explodat”. Dar acest incident va fi doar una dintre intamplarile bizare din roman. O fata pe nume Katharina Linden dispare ca prin minune. Pia se imprieteneste cu un baiat la fel de nepopular si cei doi se intreaba daca in spatele disparitiei misterioase se afla ceva la fel de tulburator ca in povestile cu vrajitoare si demoni spuse de Herr Schiller. Frica, paranoia si suspiciunea vor pune stapanire pe oraseni pe masura ce au loc si alte rapiri. Sfarsitul va fi surprinzator. Misterioasa disparitie a Katharinei Linden a fost inspirata de un mic orasel real din Germania, Bad Munstereifel. Helen Grant a locuit acolo timp de sapte ani si a fost fascinata de istoria si arhitectura locului, spunand ca a trai in Bad Munstereifel este ca si cum ai pasi in trecut. De asemenea, povestile si legendele din roman sunt culese din folclor si amintesc de basmele originale ale fratilor Grimm.

Perioada de desfasurare a concursului: 28 septembrie 2011 – 4 octombrie 2011

Mecanismul de desfasurare al concursului: Intrebarea la care trebuie sa raspunzi pentru a castiga un volum din “Misterioasa disparitie a Katharinei Linden” de Helen Grant este “Cine este naratorul din romanul Hotul de Carti de Markus Zusak aparut la editura RAO?”. Lasa-ne un comentariu la acest articol continand raspunsul corect si spune-ne de ce alt film sau alt roman iti aminteste actiunea din Hotul de Carti.

Atentie! Nu poti inscrie decat un singur raspuns in concurs. Cei care ofera mai mult de un comentariu la acest articol sau mai multe variante de raspuns vor fi automat descalificati.

Modalitatea de desemnare a castigatorului: Concursul va avea 1 castigator ales de KoolHunt.ro impreuna cu editura RAO, castigatorul primind un volum din cartea Misterioasa disparitie a Katharinei Linden de Helen Grant.

Data de anuntare a castigatorului: 5 octombrie 2011

Castigatorul concursului: Suzana

Multumim tuturor insa pentru participare. Stati pe aproape, un nou concurs al editurii RAO se apropie pe KoolHunt.ro!

 

34 comentarii »

 • Georgian Starluc said:

  Naratorul este moartea

 • Cristina979 said:

  Naratorul din romanul Hotul de carti de Markus Zusak este Moartea (Death – eu am ascultat cartea audio in engleza)
  In Hotul de carti, Liesel supravietuieste citind si scriind, cuvintele pot condamna (Komunist ii ia tatal), pot ucide si pot salva. Iar aceasta este o poveste de supravietuire, mai ales cand timpul si locul sunt fundale ale razboiului si terorii, iar naratorul este Moartea (e o chestie foarte interesanta ca in engleza Death este perceput ca masculin, nu feminin ca in romana). Mi-a amintit de o carte care evoca aceeasi putere a cuvintelor si a imaginatiei – Poveste fara sfarsit de Michael Ende (mi-a placut enorm aceasta carte) in care citiror si personaj lupta impreuna pentru a salva lumea povestilor, iar Sebastian este si el salvat, un supravietuitor, un refugiat din lumea reala.
  Gandidu-ma la cuvinte, carti si putea lor de a crea lumi, de a aduce povestile la viata am ajuns la Inkheart – filmul cu Brendan Fraser (stiu de cartea Corneliei Funke si voi ajunge la ea dupa ce uit filmul).

 • Suzana said:

  Naratorul este Moartea.

  Cat despre actiunea din carte, gestul lui Liesel de a pune mana pe carti cu orice ocazie ivita imi aduce aminte de actiunea din romanul lui Ray Bradbury, si anume Fahrenheit 451, unde sunt prezente anumite scene similare, vazute din perspectiva personajului principal, Montag, care fura carti cu ocazia incendierilor puse la cale de autoritati.

  Cat despre un film cu o tenta similara, “Equilibrium” are cam acelasi subiect ca si Fahrenheit 451, deoarece se urmareste distrugerea oricarui sentiment pe care arta sau literatura le pot starni in om.

  Cele doua se intersecteaza in acelasi punct, si anume prin faptul ca urmaresc felul in care personajele reusesc sa isi construiasca lumi aparte, departe de realitatea cotidiana, prin intermediul cuvintelor, al cartilor, al frumosului.

 • Rosca Bogdan said:

  Naratorul este Moartea.

 • Ciocirlan Diana said:

  Naratorul din romanul Hotul de Carti de Markus Zusak aparut la editura RAO este “Moartea”.

  “Hotul de Carti” imi aminteste despre cartea “Tinerete fara tinerete”, unde Mircea Eliade transpune in schema epica o viziune originala asupra nemuririi si tineretii: el porneste de la ideea ca odinioara, omul era pur, neconstrans de vicisitudinile vietii, intotdeauna tanar, dar ca, printr-un accident, atributele nemuririi au disparut si, o data cu ea, si capacitatea fiintei umane de a avea o viata eterna.

  Filmul cu tenta similara este “Meet Joe Black”, unde ciclul vie?ii umane este serios bulversat când Moartea se hot?r??te s? vin? în vizit? pe P?mânt.

 • Adrian Chiriac said:

  Naratorul din romanul “Hotul de Carti” de Markus Zusak este chiar Moartea.

 • Daniela Carmen said:

  Naratorul din romanul Hotul de Carti de Markus Zusak “Moartea”.

 • Ciprian O. said:

  Naratorul este Moartea.

 • RADUTI ANCA MARIA said:

  Naratorul este Moartea.

 • dinu iulian said:

  Naratorul este moartea.

 • Chiriac Raluca-Marina said:

  Naratorul din romanul Hotul de Carti de Markus Zusak este “Moartea”.

 • Petre Elena Andreea said:

  Un narator neobisnuit si surpinzator …si anume Moartea.

 • SAVA IULIA said:

  Naratorul este Moartea

 • scinteie iuliana said:

  Naratorul este Moartea

 • Paul Tomosoiu said:

  Naratorul este moartea.

 • Ramona Georgescu said:

  Naratorul este Moartea.

 • Alex said:

  Naratorul este Moartea. Ca film imi aminteste de “Intalnire cu Joe Black” iar ca roman de Cartea Cimitirului de Neil Gaiman.

 • Claudia said:

  Naratorul este Moartea, iar asta m-a facut sa ma gandesc la cartea ,,A Dirty Job” de Christopher Moore.

 • Ana said:

  Raspunsul este Moartea

 • elena ramona said:

  Naratorul din romanul Hotul de carti de Markus Zusak este Moartea

 • Ioni-k said:

  Naratorul din romanul Hotul de Carti de Markus Zusak aparut la editura RAO este Moartea.
  Cartea imi aminteste de filmul “La vita e bella”, pt ca si acolo e vorba de un copil care traieste intr-n lagar nazist fara cunostinta nemtilor si reuseste sa supravietuiasca datorita imaginatiei si generozitatii sufletesti a tatalui sau, care pretinde ca totul este un joc din care va scapa cu viata doar copilul sau.

 • Popovici Georgeta said:

  Naratorul din romanul “Hotul de carti” de Markus Zusak este Moartea.

  Romanul “Hotul de carti” imi aminteste de filmul “The Ghost” cu
  Patrick Swayze si Demi Moore, facand o paralela cu moartea si viata de dupa!
  Sam si logodnica sa, Molly, locuiesc in Manhattan.
  Sunt indragostiti, formand un cuplu model.
  Sam moare si curand Molly afla ca el devenise fantoma.
  In film trebuie sa-si avertizeze iubita ca se afla in pericol si reuseste prin intermediul unei femeie ce credea ca nu detine aceste puteri. Astfel, pentru informatiile pe care le detinea Sam, iubita sa este cautata de oamenii care ii vroiau raul si lui cand era viu.
  Cu Sam devenit fantoma in preajma sa, nimeni si nimic nu o poate atinge pe Molly, deoarece el o protejeaza si ea simte acest lucru foarte bine.

 • vasilica46 said:

  Naratorul din roman este Moartea.

  Aminteste de „Jurnalul Annei Frank” (The Diary of a Young Girl – Anne Frank) si de filmul dupa romanul lui Ray Bradbury “Fahrenheit 451”.

 • diana kintsch said:

  naratorul romanului “Hotul de carti” este MOARTEA!

  este o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte descoperita de Liesel dupa moartea fratelui ei.

 • Andrei_c888 said:

  Naratorul din romanul Hotul de carti de Markus Zusak este Moartea,recomand cartea audio in engleza.

 • mihai florin said:

  Naratorul este Moartea.

 • Raluca Tudoras said:

  Naratorul este Moartea

 • Radu Camelia-Raluca said:

  Moartea prin intermediul Liesei Meminger devine naratorul acestui roman.
  Subiectul romanului, teama si moartea te duc cu gandul la o importanta opera a scriitorului din Ungaria Laszlo Miklos Am fost medic la Auschwitz, o alta opera ce modeleaza un univers asemanator celui creat de micuta Liesa Meminger este Divina Comedie a lui Dante Alighieri sau Woyzeck scrisa de Georg Buchner.
  Sunt multe opere asemanatoare ca si structura sau imagine ori concept, insa romanul “Hotul de carti” este deosebit si unic datorita aparitiei unei copile prin ochii careia teroarea si moartea ce devine o entitate isi spune povestea.
  Filme: Pan’s Labyrinth de Guillermo del Toro si
  Mirror Mask

 • nety said:

  Baratorul este Moartea.
  Filmul este Ghost cu P.Swayze si Demi Moore./

 • nety said:

  Naratorul este Moartea.
  Filmul – Ghost cu Patrick Swayze si Demi Moore.

 • Smarandoiu Marina said:

  Naratorul este Moartea!

 • Smarandoiu Marina said:

  Erata:

  Naratorul romanului “Hotul de carti” este MOARTEA!
  Actiunea din ,,Hotul de Carti”, imi aminteste de filmul regizat de Roberto Benigni ,,Viata e frumoasa!”, un film de o finete rara, unde dragostea parintelui pentru copilul sau face ca razboiul sa para un simplu joc al copilariei.

 • Klaus Nether said:

  Naratorul este moartea, iar tonul carti imi aduce aminte de filmul Meet Joe Black si acolo moartea avea nevoie de o vacanta si privea lumea intr-un mod bizar dar amuzant.

 • PAULA MIHAI said:

  Moartea este naratorul. Imi aminteste de filmul GHOST.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*