Restaurant chinezesc Chinese Garden – simplu, gustos, original
– atmosfera & design interior: 6/10
– meniu: 7.5/10
– servire: 8/10
– preturi: 7/10
Am descoperit pentru prima oara restaurantul chinezesc Chinese Garden in Constanta – oras pe care il iubesc nu doar pentru apropierea de mare, ci si pentru numarul surprinzator de mare de restaurante bune. Ador mancarea chinezeasca si am incercat cel putin o data toate restaurantele de profil din capitala. Cu toate acestea, pot spune ca Chinese Garden din Constanta a fost de departe cea mai placuta dintre experientele mele de pana acum. Atat din punctul de vedere al gustului, cat si din punctul de vedere al atmosferei. Prin urmare, cred ca este de la sine inteles faptul ca vestea deschiderii unui al doilea restaurant chinezesc Chinese Garden in Bucuresti nu a putut decat sa ma ajute sa incep anul 2011 cu bine. Si bineinteles cu o vizita delicioasa in noul restaurantul din strada I.L. Caragiale nr. 30. Vizita ce s-a ridicat din toate punctele de vedere la inaltimea asteptarilor create de restaurantul meu chinezesc preferat din Constanta.
Care- i atmosfera in restaurantul chinezesc Chinese Garden si cum sta la capitolul design interior?
De obicei restaurantele chinezesti pot fi descrise, daca am vrea sa rezumam atmosfera intr-un singur cuvant, prin linistea deosebit de relaxanta ce le caracterizeaza. Chinese Garden adauga in plus acestei linisti Zen un ambient deosebit de elegant (as spune chiar necaracteristic restaurantelor chinezesti din capitala). Un strop de eleganta atragatoare de Fu deosebit de nimerita si care nu rapeste din lipsa de formalitate si din comoditatea localului. Un spatiu minimalist, delicat, cald, numai bun pentru a degusta cateva dintre placerile culinare chinezesti gingase oferite de Chinese Garden.
Pentru cei care stiau restaurantul cu specific romanesc La Berbecu, ei bine, da. Chinese Garden s-a deschis in locul fostului restaurant La Berbecu. Si eu una nu pot decat sa ma bucur de aceasta inlocuire. Locul este si foarte aproape de Gradina Icoanei, deci pot spune ca sunt convinsa ca aceasta gradina chinezeasca va fi o excelenta alegere la vara. Singurul inconvenient pe care il pot gasi strazii I.L. Caragiale este lipsa aproape totala a locurilor de parcare. Si este bine sa aveti acest lucru in minte cand faceti o vizita la Chinese Garden.
Elementele chinezesti sunt destul de rare in decorul Chinese Garden si reusesc prin simplitate sa dea o nota de eleganta localului, armonizandu-se perfect cu nuantele calde de visiniu, rosu si auriu care imbraca peretii. Incaperile restaurantului sunt foarte inalte, creand o atmosfera relaxata si oarecum solemna, relaxata un ton de muzica specifica si deosebit de linistitoare. Pe fiecare masa ne intampina o vaza micuta cu bambus si cateva lustre specifice ne reamintesc din cand in cand ca ne aflam intr-o adevarata gradina chinezeasca. Ah da, si vom putea de asemenea observa din loc in loc cate un simbol Fu sau cate o mica statueta Buddha aurie ca sa nu uitam ca suntem totusi intr-un lacas culinar chinezesc. Decorul nu aluneca insa in kitsch niciun moment, asa cum se intampla in cazul catorva restaurante chinezesti deja existente in capitala.
Ce mancam si bem bun in restaurantul chinezesc Chinese Garden?
Trebuie sa va spun de la inceput ca, adorand bucataria chinezeasca, am cam incercat deja toate felurile de mancare chinezesti si variatiunile de preparare ale acestora prin intregul peisaj bucurestean de restaurante chinezesti. Prin urmare, este deopotriva evident ca preferintele imi apartin si sunt subiective, la fel cum este clar si ca am in minte o comparatie destul de clara in ceea ce priveste modul de preparare al fiecarui fel de mancare in alte restaurante din capitala.
In ceea ce priveste capitolul de aperitive, oferta Chinese Garden ne tenteaza cu preparate tipice de la deja comunele pachetele de primavara cu legume sau carne pana la ceva mai pretentioasele aperitive pe baza de fructe de mare. Pachetelele de primavara nu sunt in general un fel de mancare pe care sa il prefer, nefiind mare fan al foietajului uleios. Incercandu-le insa pe cele din Chinese Garden m-am putut bucura sa descopar un aluat mai putin crocant si mai putin uleios si o umplutura mai proaspata si mai condimentata. Fie ca vorbim de umplutura de carne sau de cea de legume. Absolut minunate mi s-au parut chiftelutele cu susan, iar provocarea ratei prajite cu castraveti a fost cu adevarat lovitura de gratie.
Alaturi de aperitive veti putea incerca la masa 3 tipuri de sosuri chinezesti – soia, dulce-acrisor si iute. Evident, de avut in vedere faptul ca sosul iute chiar este destul de iute.
Daca va place mancarea picanta, veti fi probabil incantati de felurile preparate in Chinese Garden. Eu una am putut simti la tot ce am gustat un adaos considerabil de iute. Vita Kaju (foto sus) este intotdeauna alegerea mea numarul 1 in restaurantele chinezesti si pot spune ca m-am bucurat de o variante deosebit de originala si foarte placut picanta a acestui fel de mancare. Si am fost placut surprinsa de bogatia de urechi de lemn in acest fel de mancare, total necaracteristica, dar foarte nimerita. O alegere testata si ceva mai cuminte as zice ca ar fi vita cu broccoli (foto jos), foarte bine asezonata si ea cu urechi de lemn si usturoi.
Pentru cei care prefera puiul recomand puiul in 5 culori pentru gusturi ceva mai cuminti – in esenta legume ca ardei gras, bambus, ciuperci de iarna, morcov si pai-tai – sau puiul indragostit pentru cei care iubesc senzatiile tari – o reteta concomitent picanta si condimentata. De asemenea, daca va plac combinatiile sarat-dulce ar putea fi foarte potrivit pentru voi puiul cu ananas, mult mai putin gretos gatit in Chinese Garden decat in alte restaurante. Rata cu portocale a fost o surpriza reala pentru o persoana ca mine care nu prefera de obicei combinatiile de carne cu dulce. O combinatie dulce-acrisoara deosebit de racoroasa si de nimerita dupa gustul meu. Am inteles de la ospatar ca trebuie incercate si picioarele de broasca de aici, dar nu pot spune ca m-am simtit cu chef de pui de balta in ziua in care am venit in vizita la Chinese Garden. Ramane deci pentru alta ocazie… Puiul Gong Bao destul de picant si avand in compozitie alune, castraveti, ceapa, morcovi si condimente chinezesti sau vita crocanta cu telina foarte originala sunt de asemenea alegeri excelente. Cel putin asa am aflat de la Costin si Adriana.
In materie de orezuri eu va recomand orezul “Chinese Garden”, care s-a dovedit fara exagerare cel mai bun orez chinezesc mancat de mine pana acum si avand in compozitie ce-i mai bun intr-o gradina chinezeasca – ardei gras, ceapa verde, ciuperci, fasole verde, mazare si morcovi. Orezul Yang Zhou este de asemenea excelent si se bucura de o combinatie armonioasa de ceapa verde, mazare, ciuperci, fasole verde, morcovi, ou, sunca presata si condimente chinezesti. Am incercat de asemenea si orezul prajit cu creveti decorticati si m-am bucurat sa vad ca mai apreciaza si altii iubirea mea pentru crevetii ceva mai putin facuti si deci mai gustosi si mai sanatosi.
Daca dupa o masa atat de copioasa si condimentata veti simti ca mai incape loc si de un mic desert, va recomand din tot sufletul fructele caramelizate – ananas, mar, banana si lamaie. Daca nu mai puteti, va fi sigur loc pentru o mica portie de lychees, fructe pe care daca nu le-ati incercat pana acum nu aveti nicio scuza sa nu le testati in gradina chinezeasca.
Ca bauturi nu am mare lucru sa va spun in afara de faptul ca trebuie musai sa incercati ceaiul negru. Nu vreau sa va stric surpriza, dar va garantez ca nu veti regreta alegerea.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul chinezesc Chinese Garden?
Dupa cum ati remarcat, am fost destul de apreciativa la adresa restaurantului si am gasit destul de multe puncte forte. Ei bine, daca este sa aleg un singur punct forte cu care sa va conving definitiv sa incercati restaurantul, atunci acesta va fi cu siguranta acela al preturilor. Se pare ca si la acest capitol s-a pastrat nivelul restaurantului din Constanta.
Pretul unui fel de mancare merge intre 19 si 29 de RON (rata fiind ca de obicei varianta ceva mai scumpa), la care se adauga un orez cu pretul intre 6 si 10 RON. Un fel de mancare pe baza de peste sau fructe de mare este ceva mai scump ajungand pe la 35 RON si chiar pentru anumite preparate la 79 RON. In ceea ce priveste alte feluri de mancare, pretul unei supe este cuprins intre 9 si 13 RON. La capitolul aperitive preturile merg intre 12 si 29 RON daca vorbim de aperitive fara fructe de mare, pe cand calamarul pane este 37 RON, iar un aperitiv de cozi de creveti cu susan costa 79 RON. O salata specifica chinezeasca costa intre 9 si 19 RON, iar daca este o salata de fructe de mare va ajunge la pretul de 35 RON. Un desert costa 10 RON.
Cum suntem serviti in restaurantul chinezesc Chinese Garden?
Servirea este in conformitate cu ambianta deosebit de eleganta a Chinese Garden. Personalul este mereu pe faza, deosebit de primitor si foarte atent. Chiar as putea spune ca nu am gasit absolut nimic de comentat la acest capitol. Iar recomandarile pe care le-am primit in privinta alegerilor din meniu au fost foarte la obiect si bine nimerite. Daca as avea ceva de comentat, ar fi faptul ca eu una uneori prefer ca pe langa atentie, promptitudine si recomandari, sa primesc si o nuanta de informal-prietenesc atunci cand mananc intr-un restaurant.
Cand sa mergem in restaurantul chinezesc Chinese Garden si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Aerul intim al restaurantului si linistea solemna il fac deosebit de potrivit pentru discutii tete-a-tete si pentru conversatii intime. Nu l-as recomanda in mod deosebit pentru cine cu multi prieteni intrucat as simti cumva ca o adunare ceva mai mare ar strica putin din atmosfera de colt rupt de lume a restaurantului. Chinese Garden este potrivit atat pentru iesiri intre 2-3 prieteni, cat si pentru cine romantice sau discutii business.
Asa ca pont, capacitatea totala a restaurantului este de 60 de locuri, ceea ce il poate face foarte potrivit si pentru diverse petreceri private.
Unde gasim restaurantul chinezesc Chinese Garden?
Daca v-am trezit apetitul pentru o masa chinezeasca delicioasa si bine condimentata si pentru o clipa de liniste si Fu, restaurantul chinezesc Chinese Garden poate fi gasit la adresa str. I.L Caragiale nr. 30 din Bucuresti, foarte aproape de Gradina Icoanei. Restaurantul este deschis zilnic intre orele 11:00 si 23:00. Rezervari pot fi facute la numerele de telefon 0740 221 122 si (021) 211 44 44.
Restaurantul Chinese Garden ofera si servicii de catering si livrari la domiciliu. Pentru acestea puteti gasi mai multe detalii pe website-ul oficial al restaurantului – www.chinesegarden.ro.
[…] Chinese Garden – culinarul chinezesc la stadiul de rafinament Thu Jan 27, 2011 1:28 am CoolRank: 9.5/10 – atmosfera & design interior: 10/10 – meniu: 9/10 – servire: 10/10 – preturi: 10/10 Am descoperit pentru prima oara restaurantul chinezesc Chinese Garden in Constanta – oras pe care il iubesc nu doar pentru apropierea de mare, ci si pentru numarul surprinzator de mare de restaurante bune. Ador mancarea chinezeasca si am incercat cel putin o data […] […]
[…] Am descoperit pentru prima oara restaurantul chinezesc Chinese Garden in Constanta – oras pe care il iubesc nu doar pentru apropierea de mare, ci si pentru numarul surprinzator de mare de restaurante bune. Ador mancarea chinezeasca si am incercat cel putin o data toate restaurantele de profil din capitala. Cu toate acestea, pot spune ca Chinese Garden din Constanta a fost de departe cea mai placuta dintre experientele mele de pana acum. Citeste mai mult. […]
La Chinese Garden e intr-adevar foarte dragut si mancarea, mancarea este excelenta.
[…] Chinese Garden […]
Nu am fost niciodata la locatie dar am comandat de multe ori acasa, asa ca pot spune ca mancarea e delicioasa. Dupa Din Fu, e al doilea restaurant chinezesc din Bucuresti in preferintele mele. Pacat ca au scos discount-ul de 15 % la comenzile online.
[…] Restaurant chinezesc Chinese Garden – Nou rasarit in peisajul bucurestean, chinezescul romantic si foarte intim Chinese Garden ne […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments