Home » cinema

Ce sa vedem la cinema de Valentine’s Day 2013?

14 February 2013 scris de Niciun comentariu

ziua-indragostitilor-la-cinemaDaca de regula o iesire la cinema nu e nici necesara, nici deosebit de speciala, de Ziua Indragostitilor pregatim sau asteptam invitatia ca pe florile cu dedicatie, sau cutiile de bomboane. A 11-a porunca nescrisa, dar stiuta si vehiculata des de expertii in relatii, promite marea cu sarea: de la beneficiile escapism-ului in doi si contagiunea magiei de pe ecran, pana la serotonina de dupa un film cu final fericit sau pofta de endorfine dupa o drama epuizanta – le-am auzit pe toate si, da, subsemnata cinefila atesta ca putine date-uri sunt mai reusite decat cele care includ o portie de cinema suflata cu Dragoste.

Amour in cadrul Hanekian naturalist, iubirea rezista

De neratat, drama despre ghici-ciuperca-ce a lui Michael Haneke va fi, cel mai probabil, noul film strain inscris cu litere aurite in analele Oscarurilor. Indragostitii cu ceva ani de relatie la activ il vor aprecia pe regizorul austriac pentru forta de caracter de a spune lucrurilor pe sleau si pentru capacitatea de a o face fara a atenta la ideea Iubirii cu litera mare. Dimpotriva, inlantuind-o cu lanturile feroce ale mortalitatii, Amour o salta pe culmi altfel imposibil de atins.

Beautiful Creatures Twilight, Harry Potter si un strop de Burton

Filmul care se vrea a fi noul fenomen pentru tinerii spectatori fascinati de supranatural, se lanseaza la noi chiar azi, cand il puteti vedea in regim de avanpremiera. Desi nu va topi nicio inima adulta in baltoaca hormonala cu accente moraliste, filmul lui Richard LaGravenese (P.S. I Love You) are sanse la titlul de “super-mega-cool” in topul adolescentelor romantice. Cautati-l prin program cu un simt al umorului bine dezvoltat, caci alegerea titlului romanesc, “Cronicile Casterilor”, a fost facuta parca in ideea unei glume nesarate.

Silver Linings Playbookiubirea indureratilor, o pasare Phoenix

Pretendent la inima Academiei, singurul dintre cele 9 nominalizate care impresioneaza tocmai prin aspectul independent, SLP este facut din Dragoste si inchinat tot Ei. Povestea relatiei care se formeaza pe “cadavrele” unor iubiri obsesive (ca toate iubirile din tinerete) intre un maniaco-depresiv si o vaduva cu reputatie de nimfomana – este spusa in cheie realist-comica, fara ca partile dramoase sa fie nici ascunse, nici reliefate. Chiar si barbatii le vor multumi pe final iubitelor care i-au tarat la cinema pentru Bradley Cooper!

This Is 40dupa o varsta, ne obisnuim cu toata tevatura

Desi nu multi au apreciat dramedia lui Judd Apatow, care-si distribuia propriile sotie si fiice in rolurile din prim-plan, eu le-o recomand din suflet cuplurilor confruntati cu varsta mijlocie si nu numai. Unii nu-l inghit pe Judd pentru ca face haz de multe necazuri, majoritatea deloc apetisant de privit pe marele ecran – dar viata nu e o revista glossy, iar modul in care TI40 ii angreneaza rotitele, si bune, si rele, intr-un mecanism comic ne transmite ca nici nu trebuie sa fie. Trebuie doar sa ne relaxam orizonturile, sa ne adaptam si sa crestem, la fel cum e evident ca a evoluat si (regia lui) Judd.

Les Miserablesecranizarea la care te supui pentru EA!

Melo-ecranizarea lui Tom Hooper, castigatoare a multor premii si nominalizata la Oscar, nu este nici Broadway, nici Hollywood suta la suta, ci un hibrid ciudatel pe parcursul caruia va clocoti testosteronul in sala, sub presiunea libretului cantat live de toti actorii, tam-nesam, tot timpul. Spectatoarele, in schimb, vor aprecia sensibilitatea masculina de pe ecran (toata floarea cea vestita a Australiei, de la Hugh Jackman la Russell Crowe), ca si pe cea a partenerului, care le face asemenea favoare stand alaturi de ele… chiar si cu ochii pe ceas!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*