Home » Localuri, Restaurante, Terase

Casa Montefiore – mancare copioasa cu specific israelian

24 May 2011 scris de 6 comentarii

KoolRank: 4/10

– atmosfera si design: 4/10

– meniu: 4/10

– servire: 4/10

– preturi: 4/10

Nu sunt cel mai mare fan al bucatariei romanesti asa ca atunci cand vine vreo ocazie sa degust bucatele unei alte bucatarii sunt entuziasmata ca un copil in fata unui stand de inghetata. De data asta am ales sa merg la Casa Montefiore, un restaurant care ofera o combinatie intre bucataria israeliana, internationala si romaneasca.

Restaurantul Casa Montefiore este de fapt fostul restaurant Legenda, iar cu ocazia rebranduirii am aflat si ca Sir Moses Haim Montefiore a fost un evreu englez cunoscut pentru actiunile de filantropie pe care le-a intreprins de-a lungul vietii. Dar acest lucru este pe plan secund, haideti sa va spun despre restaurant si despre mancare.

Care-i atmosfera in restaurantul Casa Montefiore si cum sta la capitolul design interior?

Intrarea in restaurant se face pe sub o constructie asemenea unei mori, care te duce pe o terasa cu spatiu generos impanzit de mobilier din ratan, terasa care are un semi decor format din garduri de lemn de care sunt prinse felinare albe. Am vazut si niste suporturi de flori, pe care din pacate inca nu era nimic si de aceea sunt de parere ca mai sunt aspecte de imbunatatit la capitolul terasa.

Pe de cealalta parte interiorul restaurantului, care poate gazdui pana la 60 de persoane, inspira eleganta prin cromatica aleasa, mov-maro, stilul scaunelor si alegerea accesoriilor (fie ca e vorba de veiozele de pe mese, draperii sau cele cateva tablouri de pe pereti).

Muzica cu specific arabesc vine sa intregeasca atmosfera localului, iar rasfoirea meniului este ca o lectie de cultura generala, de unde poti afla povestea hummusului si povestea lui Sir Montefiore.

Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Casa Montefiore?

Bucataria Casei Montefiore este una israeliana, internationala si romaneasca. Poti incepe cu niste aperitive cu specific israelian cum ar fi niste shakshuka, vanata Baladi sau salata Zeitoun si tot felul de feluri de hummus. Pe langa supele si ciorbele clasice aici poti servi o supa crema de ceapa cu crutoane si parmezan (supa pe care am testat-o si mi-a placut) sau o supa de vitel oriental. Au si un tip de clatite la cuptor cu tot felul de umpluturi de la branza telemea la carne de pui sau berbecut pe nume blinces, dar si ziva, un fel de colac la cuptor fie cu carne fie cu legume. Daca ai pofta de un gratar poti alege dintre cele 5 tipuri de frigarui, daca vrei sa servesti ceva light iti recomand preparatele din pui, ai vreo 15 sortimente la alegere, daca iti place vita aici poti servi de la biftec tartar pana la simandicoasa friptura Chateau Briand, iar daca ai pofta de peste sigur gasesti ceva pe plac dintre cele 17 preparate. Dintre specialitatile evreiesti aici au hamin krepalah sau knises.

Noi am servit doua specialitati ale casei, cele mai light, cuscus cu pui si legume (27 lei), iar cu aceasta ocazie am mancat pentru prima oara un fel special de cuscus care arata si avea textura de mini boabe de porumb. Acest fel de mancare a fost bun, putin cam fad totusi, mai ale ca dupa culoare, un galben sofran ma asteptam sa fie parfumat de condimente orientale. A doua alegere a fost o pulpa de pui dezosata in sos tariaki (23 lei) care a fost delicioasa, sosul de ceapa caramelizata imbinandu-se perfect cu pulpa frageda de pui. Toate acestea le-am combinat cu o proaspata salata Fatoush (15 lei) si pite crocante cu usturoi si zatar.

La desert am cerut o portie de blinces (clatite) cu vanilie si salata de fructe (14 lei), desert cu gust surprinzator de bun, chiar daca fructele erau din compot si nu proaspete. Pe langa blinces, un desert care cred ca merge pefect pentru dimineata este cel denumit “izvorul sanatatii” care contine salata de fructe, iaurt, cereale si miere. Toate acestea le-am insotit de limonanda casei, o limonada numai buna, nici prea dulce, nici prea acra.

Cum suntem serviti in restaurantul Casa Montefiore?

Iti trebuie ceva rabdare atunci cand vii aici, partea buna este ca ti se spune cam cat, de exemplu atunci cand am comandat limonada ni s-a spus ca dureaza 10 minute. Deci va inchipuiti, daca pentru o limonada astepti 10 minute, cat astepti pentru mancarea in sine. Nu zic, chelnerii sunt prompti daca le faci semn, dar nu sunt atat de atenti precum mi-as fi dorit. De exemplu schimbau scrumierele in mod constant, dar puneau unele cu servetel uscat, iar cand batea vantul tot scrumul isi facea de cap prin preajma. Am cerut o recomandare la mancare si mi-a placut ce mi s-a propus, deci daca sunteti ca mine, putin buimaciti de marimea impresionanta a meniului, cereti cu incredere sfatul chelnerului.

Cash or credit? Cum sunt preturile si cum suntem serviti in restaurantul Casa Montefiore?

Se poate plati atat cash cat si cu cardul, iar preturile sunt medii. Aperitivele israeliene sunt intre 4 si 15 lei, supele sunt de la 7 la 14 lei, salatele pornesc de la 7 lei si ajung la 15 lei, garniturile sunt intre 5 si 9 lei, blinces la cuptor 22 – 23 lei. Preparatele la gratar sunt intre 3 lei (mititeii) si 45 lei (mux grill), preparatele din pui sunt de la 14 lei (snitelul de pui) pana la 31 lei (fajitas de pui), mancarurile pe baza de vita incep de la 29 lei (rasolul de vita) si ajung pana la 140 lei (Chateau Briand), specialitatile casei sunt intre 19 si 36 lei iar specialitatile evreiesti sunt intre 19 si 40 lei. Mancarurile pe baza de peste sunt intre 16 (file de pangasius) si 54 lei (biban de mare), dar poate fi si 190 lei daca ceri calcan la cuptor.

Deserturile incep de la 9 lei (clatite cu dulceata) si ajung la 19 lei (blinces surpriza). Pe partea de bauturi, apa este 4 lei, sucurile 5 lei, limonada 10 lei (0.5l), cafeaua si bauturile pe baza de cafea sunt intre 6 si 13 lei, berea incepe de la 3.5 lei (cea la draught) si ajunge la 14 lei (Guiness), un litru din vinul casei este 24 lei, iar sticlele de vin incep de la 32 lei (Jidvey) pana la 74 lei (La Cetate rosu).

Cand sa mergem in restaurantul Casa Montefiore si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Mergem la restaurantul Casa Montefiore cand vrem sa impacam prietenii care vor bucate orientale cu cei care sunt fideli bucatariei internationale si romanesti, cand lucram in zona si vrem sa luam pranzul, dar si daca organizam un eveniment (botez, zi de nastere, logodna).

Unde gasim restaurantul Casa Montefiore?

Restaurantul Casa Montefiore se afla aproape de centru, in zona Marasesti, langa biserica Radu Voda, pe strada Radu Voda numarul 28 A. Poti face rezervari la telefonul 021. 212 21 13 sau 0728 302 431. Programul restaurantului e, de Luni pana Duminica, de la ora 12 la ultimul client, iar regimul de autoservire e valabil intre Luni si Vineri, de la 10 la 16.

Fotografiile au fost realizate in Casa Montefiore de Mihaela Gheata pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Casa Montefiore
    Program: L-D: 12:00 - ultimul client
    Adresa: Strada Radu Voda numarul 28 A
    Bucuresti , Romania , 720165
    Telefon: 021 - 212 21 13; 0728 302 431
    Map of <b>Program</b>: L-D: 12:00 - ultimul client
    Yahoo Map - Live Map


6 comentarii »

  • vlad said:

    Am fost in seara asta acolo.Servirea a fost foarte ok dar sincer am fost foarte dezamagit de mancare. Nu e posibil sa nu poti sa gatesti bine niste ficatei cu niste cartofi prajiti. Este in top cele mai slabe portii de ficatei. Am mai comandat niste piept de pui umplut cu vita pe pat de legume si orez, despre asta nu pot sa zic decat ca a fost mancabil. Nu as recomanda niciodata locul asta cuiva!!! Pana acum nu am avut probleme la restaurantele recomandate de voi dar in seara asta am fost foarte dezamagit….

  • Daniela+Lucian said:

    —-MANCAREA SCARBOASA LA ,,RESTAURANTUL MONTEFIORE,, Din str. Radu Voda nr.28 A. Servirea lasa de dorit. Efectiv un meniu aiurea si fara gust. O carne de vita cu gust de IMPUTIT… Putea a ranced… Vai mama lui de restaurant… OCOLITI ACEST ,, MONTEFIORE ,,

  • Mihaela said:

    Cand am fost eu servirea a fost ok, mi s-a spus inca de la bun inceput cat o sa astept pentru ceea ce am cerut. In ceea ce priveste mancarea eu am cerut una dintre specialitatile casei, pulpa de pui cu sos tariaki, care chiar n-am avut ce sa-i reprosez si mi s-a parut delicioasa. Per total experienta mea cu Montefiore a fost una buna, dar dupa ce am citit comentariile am decis sa revizitez si sa reevaluez restaurantul Montefiore.

  • Mihai said:

    La recomandarea voastra am ajuns si eu la acest restaurant, curios si suspicios, in urma recomandarii voastre respectiv comentariilor celorlalti. Nu stiu ce pretentii au cei ce au reclamat neregularitati. Deci : am servit hummus- excelent (as zice in top 3 din ce-am mancat prin Bucuresti). Am servit salata Fatoush- chiar am savurat gustul de zatar, lucru pe care nu l-am mai intalnit la alte restaurante cu specific, dat fiind ca zatarul e un condiment ce nu-l gasesti in Bucuresti si trebuie adus din Orient. Am servit pastrama din file de berbecut- intradevar reteta cu care m-am delectat in Israel, muschiul fezandat inainte de baituire, berbecutul a avut intradevar sub 8 luni inainte de taiere (in caz contrar muschiul ar fi fost tare si as fi avut surpriza neplacuta sa gasesc insertii de par prin el). Desertul (o felie de tort) era preparat “de casa” si pot spune c-a fost senzational. Deci…. parerea mea la calitatea preparatelor….. o deduceti si singuri…. pe deasupra servirea a fost chiar decenta. Insusi patronul (sau managerul, ce-o fi fost) statea cu ochii pe ospatari si nu-i lasa sa scape clientii din vedere. Mi-a schimbat scrumiera personal cand ospatarii erau ocupati cu alte mese. Terasa arata chiar bine, am mancat linistit (fara ca cei care trec pe strada sa se uite “in gura mea” (cum se-ntampla in centrul istoric), ambient cu muzica israeliana, preturi decente… tot ce-ti doresti de la un restaurant-terasa. Nu vad de unde parerile astea….. Inca doua amanunte de apreciat: 1. In momentul in care am comandat, au venit si mi-au asezat o fatade masa de unica folosinta (lucru pe care l-am mai intalnit doar in Grecia si Austria) pe care au prins-o cu niste clipsuri, lucru perfect igienic pentru o masa de terasa care sta in praf, noxe, ploaie, etc. 2. Patronul era destul de tanar si ROMAN, lucru de apreciat in zilele noastre, cand suntem obisnuiti sa lucram pentru straini, care vad din tara noastra doar o oportunitate de a face niste bani pe spatele “fraierimii” si apoi sa-i care-n tara lor. Inchei aici. Scuze, m-a prins subiectul si am scris cam mult, dar m-a necajit nedreptatea aparenta pe care mi s-a parut ca o promovau cei dinaintea mea. Nota mea e 10+ pentru acest restaurant.

  • Adela said:

    Am citit de curand aprecierile si criticile aduse Restaurantului Legenda, actualul Montefiore. Pot doar sa spun ca intradevar s-au schimbat cam multe, dar 40% a ramas aceeasi Legenda din Eminescu.
    Singurul lucru ce nu mi-a placut, a fost tensiunea angajatilor in momentul in care a trebuit sa ne anunte ca nu au un anumit preparat.

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant israelian Casa Montefiore – KoolRank: […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*