Restaurant romanesc Casa Boiereasca – bulz art deco
– atmosfera si design interior: 7/10
– meniu: 7.5/10
– servire: 7/10
– preturi: 6.5/10
Intr-o seara cam friguroasa de toamna, cam infometati fiind, am ajuns la Casa Boiereasca, un restaurant clasic gazduit de o superba vila din zona Aviatorilor-Dorobanti. Nu stiam nimic despre loc sau despre meniu, stiam doar ca ne era foarte foame.
Care-i atmosfera la Casa Boiereasca si cum sta la capitolul design interior?
Intrand acolo am avut senzatia ca intram chiar intr-o casa boiereasca: lemn masiv pentru tot, spatii mari si tablouri extrem de clasice pe pereti. Incaperile putin intortocheate, toate camerele comunicau intre ele intr-un fel sau altul. Dar senzatia cea mai puternica pe care am avut-o a fost ca ne aflam intr-un restaurant prin excelenta clasic, asa cum ne amintim din frageda copilarie restaurantele scumpe in care parintii nostri petreceau nunti si revelioane. Destul de rece, la prima impresie, dar cum foamea era prea mare, ne-am asezat dorindu-ne o surpriza placuta la capitolul mancare.
Ce mancam si bem bun in restaurantul Casa Boiereasca?
Care surpriza nu a intarziat sa apara :) . Meniul lor fiind extrem de generos, intins pe extrem de multe pagini si acoperind de la o gama larga de fripturi consistente de porc sau vita pana la paste si peste, ne-am hotarat destul de greu. Intalnind denumiri de genul “cina boierului”, “cotlet de porc cu cascaval gratinat”, “platou domnesc”, “muschi de vita cu gorgonzola”, “friptura Dracula”, “ficat de gasca cu mere in sos de afine”, “muschi de porc cu ficat de gasca pe mar caramelizat” am stat mult sa ne imaginam cam ce ar reprezenta fiecare. Aveam de altfel de ales si intre prea multe feluri de platouri reci, platouri calde, salate, preparate la gratar, preparate gatite, supe/ ciorbe, paste, deserturi.
Pana la urma insa am ales ca antreu un bulz care a constituit acea surpriza extraordinar de placuta care mi-a schimbat complet perceptia asupra restaurantului. O reinterpretare extrem de decorativa a bulzului, gandit in straturi de diverse compozitii si consistente: carnita de porc, fasii de bacon, cubulete de mamaliga, branza rasa, iar cubulete de porc, iar fasii de bacon, iar branza rasa, totul incununat cu un ou ochi camuflat de branza rasa. Absolut delicios si mai mult decat indestulator. Dar mai ales foarte bine gandit din punct de vedere al savurarii lui. Locurile in care am mai mancat pana acum bulz il serveau de fiecare data intr-o forma de ceramica, abia scos din cuptor, aproape imposibil de mancat mai devreme de 20 minute, din cauza temperaturii extrem de ridicate. Nu intotdeauna aveam placerea sa gasim asa o abundenta de carne, cu atat mai putin sa intalnim chiar doua feluri, ci cel mai adesea era o mamaliguta cu branza cu o bucatica de kaizer ratacita undeva inauntru. Jos palaria pentru bulz, de departe cel mai bun pe care l-am vazut si mancat.
La categoria fel principal am ales ficatei cu ardei copti si pui bananier cu cartofi aurii. Ficateii se simteau a fi extrem de proaspeti (si in retrospectiva pot confirma ca au si fost), intr-o cantitate mai mult decat generoasa. Portia ar fi fost suficienta pentru doua persoane in mod absolut sigur, mai ales daca ar fi gustat deja si un antreu atat de consistent precum bulzul. La fel si pentru salata de ardei copti, bucatarul a pus in castronel fara sa “ii tremure mana” , cum se spune prin popor.
Puiul bananier a fost ceva inedit, dar am mai zis deja ca meniul lor se mandreste cu preparate inedite, chiar daca majoritatea au ca tema principala porcul sau vita. Aici nu gasim ingrediente trendy precum muguri de pin, ulei de susan, rucola sau reductie de otet balsamic, dar preparatele lor, desi clasice, au o nota suficient de puternica de noutate. Puiul bananier, ca sa revenim, este o reeditare a cordon bleu-ului prin introducerea unei banane in mijlocul puiului care apoi este invelit in cascaval si pesmet si prajit pana devine auriu. Nota dulceaga a bananei completeaza interesant gustul de pui si cascaval. Cartofii aurii, la fel de generos oferiti de catre bucatar, erau foarte fragezi si buni, deloc inecati de grasime sau sare.
La capitolul bauturi, paleta de vinuri este extrem de larga, ca si cea de bauturi racoritoare.
Deserturile sunt din gama clasica, din nou: clatite, papanasi si tortul casei. Data viitoare vom incerca sa vedem despre ce este vorba, sunt curioasa ce versiune de papanasi putem servi la Casa Boiereasca.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Casa Boiereasca?
Preturile sunt boieresti. Un antreu (in cazul de fata bulzul) costa 19 lei, un fel principal nu merge mai jos de 25 de lei dar sare linistit de 60, iar un desert costa 14 lei. Bauturile au preturi ca in majoritatea localurilor, 6 lei pentru o bautura racoritoare carbogazoasa si 8 lei pentru o bere.
Cum suntem serviti in Casa Boiereasca?
Serviciile cad si ele in sfera clasica, dar deloc surprinzatoare. Personalul a fost usor afectat, fara a fi insa in vreun moment nepoliticos sau mai putin prompt. Atitudinea lor cred ca este cea care dadea o nota “scortoasa” locului. Am trecut insa cu vederea intrucat nu ne-au gresit comanda si nu ne-au lasat sa asteptam nici pentru nota, nici pentru bauturi.
Cand sa mergem la Casa Boiereasca si pentru ce ocazii este potrivit?
Ocazia cea mai potrivita pentru un astfel de local este un pranz de afaceri, in cazul in care aveti colaboratori cu gusturi extrem de clasice. Se preteaza, ceva mai greu insa, unei ocazii romantice si poate ofili aplombul unei iesiri la o bere cu prietenii. Cuvantul de ordine in acest local este linistea, mai putin in cazurile in care fundalul sonor este asigurat de o mini-formatie alcatuita dintr-o domnisoara cu o excelenta voce pentru cover-uri, insotita de un domn la claviatura.
Unde gasim Casa Boiereasca?
Mergand dinspre statuia Aviatorilor spre piata Dorobanti, pe strada Cpt. G. Demetriade, acolo unde facem dreapta pe Strada Sofia. Localul nu era foarte plin intr-o seara de marti, dar poate este indicata o rezervare la numarul 021.233.78.79 daca mergeti acolo cu un prilej mai formal.
Fotografiile au fost realizate in Casa Boiereasca de Andreea Badescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Am fost astazi(25.09.2012) la acest restaurant si am fost furata pe fata.
Mi s-a bagat pe gat 2 platouri cu gustari boieresti, cu aperitive ramase de la alte mese. Pretul celor 2 patourilor a fost 288 ron.Pretul a fost ca a platoului care continea Salam de Sibiu si muschiulet, iar platoul meu nu a avut deloc CARNE .
Mi s-a mai pus pe factura si 12 % servicii oferite. Am fost obligata sa platesc TIPS pentru un serviciu de calitate foarte proasta.
Pe viitor o sa ocolesc localul, chiar daca e bine pozitionat.
Aveti grija cu seful de sala Petre?!?!?!
[…] alcool)White Cafe Dorobanti Gratuit: cocktail WhiteWhite Cafe Burebista Gratuit: cocktail WhiteCasa Boiereasca Gratuit: cafea Casa BoiereascaSereno Gratuit: cate 2 shot-uri Blue SerenoCetatea Berarilor […]
[…] fara alcool)White Cafe Dorobanti Gratuit: cocktail WhiteWhite Cafe Burebista Gratuit: cocktail WhiteCasa Boiereasca Gratuit: cafea Casa BoiereascaSereno Gratuit: cate 2 shot-uri Blue SerenoCetatea Berarilor Gratuit: […]
[…] Restaurant romanesc Casa Boiereasca – KoolRank: […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments