Home » Cafenele

Cafe Bistro Mon Cher – se putea si mai bine, dragul meu

24 March 2007 scris de 8 comentarii

KoolRank: 5/10Mon-Cher1

design si atmosfera: 5/10

meniu: 7/10

servire: 5/10

preturi: 5/10

Se zice ca pe bdul. Decebal sunt o serie de cafenele de fite unde se aduna numai manelisti: Pink, Mon Cher si Zvon sunt mentionatele cafenele. Eu inclin sa cred ca astea sunt rautati. Am mai ajuns prin Pink Cafe si bine pot spune ca aici au un punct de vedere. Ajungem insa si la Zvon care este un local deosebit de reusit. Prin urmare, m-am dus si prin Mon Cher. Mon Cher are mai multe cafenele surate rasfirate prin oras, dintre care o amintesc pe Mon Amour situata chiar aproape de piata Romana.

Care-i atmosfera in cafeneaua-bistro Mon Cher si cum sta la capitolul design interior?

Mon Cher pare ok atunci cand intri. Decorat stil perioada interbelica, atmosfera intima, de ce nu?Mon-Cher2 De aici incolo incep sa apara acele mici detalii care ar putea face diferente, dar care in cazul cafenelei Mon Cher strica iremediabil. Servirea clar ar fi putut fi imbunatatita si ca nivel de politete si ca durata a servirii, care este dupa parerea mea mai mare decat limita acceptabila. Meniul lung te imbie sa speri la ceva bun. Din pacate insa nu este si disponibil pe de-a intregul. Cocktailuri cu sau fara cafea preparate si servite indoielnic.

In concluzie, Mon Cher reuseste sa fie o experienta mediocra spre deranjanta, avand insa toate ingredientele initiale pentru a fi un succes.

Revenind la designul interior, acesta este predominant rosu. Nu este insa rosul de prost gust total al Pink Cafe, vizitata recent. Este insa pe alocuri nu foarte reusit. Cel putin in zona canapelelor si fotoliilor rosii lucioase. Exista insa si elemente interbelice reusite, mobilier din lemn cochet, tapet cu modele distinse si un oarecare aer de inceput de secol care pe mine una ma imbie sa aflu mai multe despre interlocutorul meu si sa savurez o cafea in plus.

Ce mancam si bem bun in cafeneaua-bistro Mon Cher?

Am stat cam o ora si jumatate, datorita conversatiei placute si am reusit sa il conving pe chelner, cu mare Mon-Cher3greutate, sa imi aduca o limonada, un frappe cu inghetata si un cocktail non-alcoolic Butterfly. Cocktailul avea un aspect indoielnic si foarte multa gheata, frappeul a fost unul dintre cele mai proaste pe care le-am baut pana acum, iar limonada era albastra datorita mentei si foarte foarte amara (eu stiam ca trebuia sa fie acra, deci am fost putin uimita).

Dar trecand peste experienta mea nespus de neplacuta, meniul Cafe Bistro Mon Cher contine specialitati pe baza de cafea, cocktailuri alcoolice si non-alcoolice, diferite specialitati de ciocolata calda, sucuri fresh si alte racoritoare, atat de specifice localurilor din zona Decebal-Alba Iulia incat iti vine sa crezi ca este vorba despre un meniu alcatuit la comun pentru toate acestea.

Trecand peste experienta mea nefericita, am vizitat si ulterior Mon Cher si chiar lucrurile sMon Cher4-au imbunatatit din acest punct de vedere. Ciocolata calda densa este chiar reusita, frappe-ul este bun si am nimerit si limonada mai buna de atunci. Iar da, cappuccino-ul chiar este reusit. La prima mea experienta nu am avut suficient curaj sa si mananc, asa ca am parasit Mon Cher cu un gust amar – de la limonada albastra probabil. Ulterior am constatat ca nici salatele nu sunt tocmai rele.

Cash or credit? Cum sunt preturile in cafeneaua-bistro Mon Cher?

In ceea ce priveste preturile, Cafe Bistro Mon Cher intruneste aceleasi inconveniente si niveluri de pret specifice zonei si coloraturii. Un espresso costa 8.5 RON, un cappuccino costa 10 RON, un cocktail costa 20 RON, o specialitate pe baza de cafea 14 RON si o salata 20 RON.

Cum suntem serviti in cafeneaua-bistro Mon Cher?

Cred ca v-am mai spus ca acesta este cu adevarat punctul slab al localului. Chelnerii au acel aspect de “baietasi de cartier” alternand cu “manelisti” care iti spune ca este mai bine sa fii cuminte si sa nu intrebi de ce dureaza Mon Cher530 de minute sa ti se aduca o cafea. Iar atitudinea generala te convinge ca nu este cazul sub nicio forma sa lasi bacsis.

Cand sa mergem la Cafe Bistro Mon Cher si pentru ce fel de ocazii este potrivita?

Cafe Bistro Mon Cher este genul de loc minunat pentru o cafea cu o prietena veche. Genul de intalnire la care nu iti pasa cat va dura servirea. Poti sta cu orele, ai ce amintiri depana si are si cine sa iti tina de urat. Niciodata sa nu veniti aici pentru o intalnire business, caci aveti sanse sa va enervati partenerul de afaceri fara sa fie vreun pic vina dumneavoastra.

Unde gasim Cafe Bistro Mon Cher?

In cazul in care va place sa mergeti in locurile care mie nu imi plac, Cafe Bistro Mon Cher este situata la adresa bdul. Decebal nr. 9. Rezervari se pot face la numarele de telefon 021 -321 45 53 sau 321 45 54.

Fotografiile au fost realizate in Cafe Bistro Mon Cher de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Cafe bistro {$surname} Cafe bistro Mon Cher
    Adresa: Bdul. Decebal, nr. 9,
    Bucuresti , Sectorul 3 , Romania
    Telefon: 021-3214553; 021-3214554.
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


8 comentarii »

  • Anonymous said:

    uuu , Raluca … foarte real post , subscriu . A fost si prima si ultima data cabd am mers la Mon Cher pe Decebal …
    Groazniccccc!!! Depinde ce vise , asteptari si idealuri aveti in viata of course … daca dorit sa vedeti cateva perechi de silicoane bine scoase la vedere , un par blondul acela superrrrbbb spre alb , si un limbaj care include in mod obligatoriu “fa”, sau “fata” in cazurile fericite … iar in partea masculina un telefon bina pozitionat pe masa , care sa ateste valoarea individului in cauza , etc … GO THERE , it will be nice for YOU :p

    Cat despre Pink , e ok , IQ-ul e mai ridicat … nu prea mult ca strica … deh .

    HAVE FUN !

    Have fun !

  • Anonymous said:

    eu am fost de 2 ori…a fost ok….parerea mea dar cunosteam barmanul..deci pot sa fiu sigura de bautura primita…am auzit ji eu tot felul de comentari mai putin plaqte…ji am primit confirmarea celor ce lucreaza acolo…e trist totusi k ink mai gasim astefeluri de cafenele in cebtrul bucurestiului…dar asta este…dak ai fitze iti permiti sa bei ji astfel de bauturi doar sa te vada lumea k ejti acolo….da bine la imagine sa fi vazut/a in mon cher. de ce nu imi dau seama dar probabil exista ji un rasp

  • Anonymous said:

    raluca draga,se poate ca tu sa fii iesit doar de vreo doua-trei ori in viata ta intr-un loc unde chiar bauturile se fac cu mult suflet si sunt foarte bune,iar in ceea ce priveste servirea,te anunt ca daca ai avut fite si arfe de 2 lei mi se pare ceva normal sa nu fii fost servita ca lumea.pt mine mon-cher-ul este locul unde ma duc foarte des si de aceea nu imi place sa fie jignit…asa ca…mai bine stai dracu acasa…si daca nu-ti convenea mai bine taceai….ca oricum nu ai rezolvat nimic…in fiecare zi/seara e full in ambele mon-cher-uri…paaaaaaaaa

  • Anonymous said:

    e de kkt mon cher…nu imi place cum arata,atmosfera.ce cafenea de fitze?dak era de fitze trebea sa aiba o servire mai buna,frappeu ala e dea dreptu dezgustator,eu kre nuj sa fac frappe si tot il fac mai bun…preturi mari pe un kkt…MON CHER va doresc daramare placuta!

  • Top Cafenele din Bucuresti - KoolHunt.ro - filme, localuri, monden said:

    […] Caffe Mon Cher – CoolRank: 7.5/10 […]

  • hey said:

    eu stau pe decebal,stiu toooate cafenelele de pe acolo si pot sa spun ca mon cher e una dintre cele mai proaste cafenele din zona.dupa ce ca au cele mai scumpe preturi dintre toate din zone(adica un nestea amarat e 100 de mii) servirea e f proasta , are nume francez ” mon cher” dar ei baga muzica italiana sau chiar house :)) deci…nu recomand nimanui aceasta cafenea … mie imi place mult g point(chiar dak lumea e mai proasta , mai ales noaptea–pitzi+cocalari) si am mers o cafenea noua pe decebal,se numeste cafenesse , e inspre alba iulia mai mult.cafeaua e geniala,servirea e buna si au un design f placut :)

  • :) said:

    A?a crezi, ca se putea si mai bine? :)

  • Alexandru said:

    Eu am fost de multe ori la Mon Cher si de fiecare data mi-a placut. Eu cred ca depinde si de ce fel de persoana viziteaza locul. Eu am mancat supa, pizza, paste, sandwich, si toate mi s-au parut excelente. Cand am mers si cu niste prieteni am gustat si din bruschette si mi-au placut si acelea. De baut nu stiu ce sa spun pentru ca mi-am luat ori cafea, ori suc. Cafeaua a fost foarte buna. Nu stiu ce spuneti dumneavoastra de servire pentru ca mie mi se pare foarte buna. Daca imi permiteti sa folosesc cuvinte englezesti, la acest capitol ati sunat chiar “whiny”. Exista locuri unde chelnerii va vor trata fara respect. Aici, chelnerii sunt chiar foarte ok, dupa parerea mea. Da, am observat si eu din persoanele care frecventeaza ca exista si personaje mai putin placute. Dar, pana la urma, daca imi place mancarea si bautura, pe mine nu ma deranjeaza cine sta la alta masa. Ce treaba am eu cu alti oameni care au venit si ei sa bea, sa manance? Si doar ca sa stiti, daca dumneavoastra considerati ca acei oameni frecventeaza DOAR Mon Cher, va inselati amarnic. Din pacate, la nivelul acesta de cultura a ajuns cel putin jumatate de tara. Oamenii aceia pe care ii vedeti sunt produsul a ceea ce vedeti la televizor, a ceea ce apare in ziare, ce se asculta la radio.
    Daca “vi s-a pus pata” pe Mon Cher, spuneti-o verde in fata. Nu dati vina pe alti clienti. Poate ca v-ati certat cu chelnerul tocmai pentru ca el stia ca ceea ce comandati nu era cel mai grozav lucru si incerca sa va sugereze altceva. Sau poate ca v-ati certat cu el pentru ca tocmai asta vroiati sa faceti. E foarte simplu sa gasim defecte atunci cand le cautam.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*