Home » Dezvoltare personala

Business la puterea F, de la Femeie – The Woman 2013, editia a II-a!

21 February 2013 scris de Niciun comentariu

TheWoman_2013Incet-incet, femeile se desprind si in Romania de imaginea sotiei casnice din anii ’50 si isi fac loc, cu coatele si nu (neaparat) cu gherutele manichiurate, intr-o lume, de business si nu numai, dominata de barbati. Cu o zi inainte de Ziua Femeii, pe 7 martie, la Cluj, are loc cea de-a doua editie a conferintei The Woman, unde Raluca Georgescu, fondatoarea si managing partner-ul KoolHunt.ro, isi va impartasi experienta de femeie intr-o pozitie de conducere.

I am Woman… hear me lead!

Conferinta, prima de gen dedicata business-ului feminin, aduce in vizorul publicului si pune pe tapet inegalitatea dintre sexe, in materie de reprezentare in pozitii-cheie de leadership situatia pentru sexul “frumos” nefiind deloc… roza. Dar e oare o idee buna, sa atragem atentia asupra noastra, e cazul sa facem caz, sau mai bine luam lumea in stapanire in tacere?

Raluca-Georgescu-RalukThe Woman propune ca femeile din business-ul romanesc sa se faca auzite, nu pentru a da apa la moara omologilor masculini care si-asa abia asteapta sa ironizeze apucaturile feministe – ci pentru ca succesul merita recunoscut indiferent de sex, obstacolele depasite trebuie marcate ca atare pentru generatii viitoare iar inspiratia trebuie sadita in sufletele celor dispusi/dispuse sa asculte. Romancele care-si aduc aportul la cresterea business-ului autohton nu asteapta tratament preferential, dar in acelasi timp diferentele salariale dintre femei si barbati, evidente aici, ca peste tot in lume, se cer adresate si cauzele lor, stereotipurile aplicate femeii – anulate.

Printre vorbitorii care au acceptat provocarea organizatorilor The Woman se numara, alaturi de Raluca Georgescu (country manager Allegro Romania si fondatoarea KoolHunt.ro), si alte nume de referinta in mediul de business romanesc, ca Andreea Marin, Irina Markovits (Consultant de stil, personal shopper si jurnalist de moda) sau Larisa Petrini (Managing Partner Saatchi & Saatchi PR). Ele, impreuna cu alte sase femei-leaderi din Romania, vor lua parte la panel-uri unde vor aborda teme de actualitate pentru piata de business autohtona: Leader sau manager?, Stilul personal in afaceri, De la angajat la antreprenor, Branding personal si pasiune in munca.

Confesiuni revelatorii, ascultare activa si buna-dispozitie

Barbatii sunt bineveniti la conferinta de la Cluj, cei care nu se lasa intimidati de numarul femeilor participante – peste 300 de businesswomen, fie implicate in pozitii de top corporatiste, fie dedicate dezvoltarii unor afaceri proprii. Cei prezenti vor avea ocazia (de a asculta si a pune intrebari la panel-urile cu cele 10 femei alese ca speakeri in cadrul conferintei, dar si) de a face networking, de a degusta vinuri, de a fi martori la o prezentare de moda marca Romanita Iovan si de a aprecia bijuterii unicate by Sabion, printre alte activitati din program.

Conferinta din 7 martie este, asadar, nu doar o celebrare a spiritului luptator demonstrat de femeile din mediul afacerist romanesc – este si o afirmare a unui adevar de domeniul evidentei: pe langa Boadicea, personalitatea fiecareia dintre noi gazduieste si o latura sociabila, adaptabila si sensibila la Frumos. De altfel, numeroase studii au aratat ca aceasta deschidere este una dintre principalele atuuri ale femeilor afaceriste, indiferent de coltul din lume unde activeaza.

Reducere pentru cititorii KoolHunt.ro!

Pentru cei interesati de aspectele promitatoare ale prezentei femeilor in spatiul de business romanesc, sau de evolutia manierei in care cele mai inteligente reprezentante ale sexului “slab” sunt intampinate la conducere de sexul “tare”, inscrierile la conferinta The Woman se fac online, AICI. Iar daca va hotarati sa participati la indemnul nostru, beneficiati de o reducere de 20% la taxa de inscriere: doar treceti “raluk20” in campul “Cod partener”!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*