Home » Evenimente

Bohemia Tea House te pofteste la o portie dulce de armonii indiene!

25 March 2013 scris de 1 comentariu

Concert-sitar---Victor-Beliciu---Bohemia---5-aprilieVineri, 5 aprilie, de la 20:30, ceainaria de top din Poiana Narciselor sarbatoreste venirea primaverii in luminisul parfumat cu Sencha si Chai, printr-o incursiune in Muzica Clasica Indiana.

In Bohemia, se va infiripa un vis din alte timpuri, acorduri muzicale menite odinioara capetelor incoronate evocandu-ne o atmosfera pierduta azi: cea a curtilor regale indiene, acolo unde maharajahul se delecta savurand armoniile celeste ale sitarului…

Cum soseste Victor, maestru al sitarului, in Bohemia?

Nu oricum, niciodata “oricum” in Bohemia, cu atat mai putin in plina si senina dezmortire a primaverii! Muzicianul “de serviciu”, Victor Marius Beliciu, si grupul sau de instrumentisti, Turya Classical, se infiinteaza de cu seara in ceainarie, pentru a primi calduros clientii insetati si doritori de muzica buna.

Acum ca ne pregatim cu totii sa intampinam topirea frigului cu inima deschisa, ceainaria organizeaza o primire cu cantec, un concert interpretat la instrumente autentice indiene. Rege intre ele, sitarul ti-este cunoscut, desigur, gratie Beatles-ilor, care s-au folosit de sonoritatile sale aparte pentru a “condimenta” sound-ul unor piese de neuitat, ca Norwegian Wood:

Descins din negura istoriei, sunetul care face lumina in suflete…

Dupa ce secole la rand aceasta muzica exclusivista a fost apanajul curtilor regale din India, ajunge in final la mase, unul dintre pionerii care au popularizat-o in vest fiind Ravi Shankar. Victor Beliciu o aduce finalmente si in Romania, dupa ce a studiat sitarul in India din anul 2003, cu cel mai mare Maestro in viata, Pandit Debu Chaudhuri, si a fost invitat sa concerteze la numeroase evenimente internationale, cat si pentru diverse personalitati, cum ar fi presedintele Indiei sau presedintele Romaniei.

Asemenea Gangelui ce se revarsa cand molcom, cand repede, imbratisand trupurile indienilor veniti sa se purifice la Varanasi, Muzica Clasica Indiana eleveaza spiritual pe toti cei care se cufunda in ea. Asadar, nu uitati sa insemnati ziua de 5 aprilie in calendar si sa va rezervati loc in ceainaria Bohemia, muzicala-pentru-o-seara, la numarul de telefon 0727.333.631.

Cu o luna inainte sa ne recream “muncitoreste”, ne destindem cu o ceasca relaxanta de deliciu infuzat cu drag si o cantare insiropata estico-mistic, caci ce alt ritual poate fi mai de efect pentru chemarea Primaverii in miez de Capitala, si de suflet?

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*