Home » Localuri, Puburi

Beraria Hanul cu Tei – beraria eleganta de care avea nevoie centrul vechi

17 November 2012 scris de 3 comentarii

CoolRank: 9/10

atmosfera si design: 10/10

meniu: 9/10

servire: 9/10

preturi: 9/10

Daca obisnuiai sa mergi in Centrul Vechi si inainte de inflorirea lui, probabil ca-ti amintesti de dugheana Hanul cu Tei de la subsolul hanului boem cu acelasi nume. Asa ca nu-i de mirare ca atunci cand am auzit de Beraria Hanul cu Tei ma gandeam cu groaza ca iar o sa dau de un local intr-un subsolul sumbru, nearisit si cu miros de apa statuta. Cu atat mai mare mi-a fost surpriza si bucuria sa vad ca nu este vorba despre locatia respectiva si ca Beraria Hanul cu Tei sta mandra, aerisita si luminoasa la etajul hanului.

Care-i atmosfera in Beraria Hanul cu Tei cum sta la capitolul design interior?

Cand intri in beraria stil vagon incepi sa simti ce inseamna “si mersera si mersera”, pentru ca parca nu se mai termina. Beraria are loc berechet pentru musterii, fie la mese mai mari sau mai mici, fie la mese rotunde asezate pe butoaie, in jurul carora sunt scaune inalte de bar. Design-ul berariei a fost gandit de arhitectul Popescu Mariana Grecu si, din cate zice manager-ul berariei, prin tevile pe care le ai deasupra capului chiar curge bere. Deci pe ideea graffiti-urilor din oras cu “Priveste cerul”, priveste tavanul si peretii cand esti in berarie, sa vezi tevile cu pricina, sistemul ingenios de iluminare si fotografiile cu Bucurestiul de odinioara.

Si, daca tot esti la partea de privit,  cand este un meci, n-ai cum sa-l ratezi, asta multumita celor 11 plasme (am numarat eu) imprastiate prin berarie.

Localul este marca Heineken, logo gandit artistic si plasat strategic prin diverse locuri ale berariei.

Muzica este si ea aleasa cat sa se potriveasca cat mai bine cu profilul berariei, sistemul de ventilatiei isi face treaba, astfel ca si atunci cand localul este full, poti respira in voie, asa ca vei avea o sedere cat se poate de multumitoare.

Ce bem si ce mancam bun in Beraria Hanul cu Tei?

Ma asteptam la un meniu cu ceva mai multe bere, desi ai cateva feluri de bere la draught, printre care si un Ciuc nefiltratat si vreo 15 beri la sticla. Mergeau si niste cocktail-uri cu bere, dar presupun ca, daca stii combinatiile, ti le poti face si tu.

Pentru ca berea merge bine cu niste carnaciori, un mititel sau niste cartofi la cuptor, meniul de mancare le are pe toate, ba chiar mai multe. Mancarea e simpla, fara preparate prea complicate, fix mancare care sa mearga la bere. Incepand de la vreo 8 feluri de carnati, pui, porc, si pana la miel si manzat, ai de unde alege.

Noi am mancat carnati de casa (19 lei), subtiri, suculenti si gustosi, pe care i-am combinat cu clasicii cartofi la cuptor (6 lei) cu ceapa si bacon si am zis “Da!” si la una dintre specialitatile casei, aripioare de pui la cuptor in sosul casei (21 lei), sos care aducea a barbecue. Muraturile au fost crocante si acrisoare, exact cum trebuie sa fie, dar parca portia a fost cam mica. Pe partea de garnituri, mi s-a mai parut interesant ca au rulada de mamaliga si varza calita la cuptor.

La desert am luat clatite, una cu gem si una cu ciocolata, clatite care si-au facut rolul de ceva dulce, dar pe care nu le-as mai comanda data viitoare, mi se par prea banale. Iti mai poti lua placinta cu branza si stafide si papanasi.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Beraria Hanul cu Tei?

Preturile sunt decente si se poate plati atat cash cat si cu cardul.

Un suc e 7 lei, o limonada 9 – 11 lei, cocktail-urile fara alcool sunt 16 lei, iar cafeaua si specialitatile sunt intre 7 si 13 lei, berea la draught incepe de la 6 lei, cea la pahar, si ajunge la 20 daca vrei un litru, berea la sticla e intre 7 si 15 lei, un pahar de vin e 12 lei, iar cocktail-urile cu alcool sunt 20 lei.

O ciorba e 9 lei, o garnitura incepe de la 4 si ajunge la 7 lei, preparatele la gratar sunt 18 – 26 de lei, specialitatile casei incep de la 19 si ajung la 27 de lei, iar desertul este 9 – 12 lei.

Cum suntem serviti in Beraria Hanul cu Tei?

Servirea se poate face si la bar, dar daca astepti, vine cineva sa-ti ia si comanda. Am fost sambata seara prima oara, la Noaptea Alba a celor mai Cool Localuri si, desi localul gemea de oameni, chelnerii se strecurau, care pisiceste, care pantereste, si ajungeau sa-ti aduca comanda, nota sau chiar sa-ti curete masa si sa schimbe scrumierele.

La a doua mea vizita, am avut parte de servire la masa. Chelnerii ne-au facut pe plac si au fost prietenosi.

O mica obiectie as avea: am cerut carnati picanti, mi s-au recomandat carnatii de casa, iar ceea ce mi s-a adus a fost departe de a fi picant si ni s-a adus paine, desi eram numai femei la masa si ar fi fost de bun augur sa ne intrebe daca vrem sau nu cu paine – mai ales ca nimeni nu s-a atins de ea, dar tot a fost trecuta pe nota de plata.

Cand sa mergem la Beraria Hanul cu Tei  si pentru ce ocazii este potrivita?

Beraria este de departe cea  mai potrivita locatie de iesit cu prietenii, fie in timpul saptamanii, dupa serviciu sau la pranz, fie in weekend pentru concerte live si seri tematice. In plus, beraria este si locul unde vii pentru vizionarea meciurilor importante de fotbal.

Unde gasim Beraria Hanul cu Tei?

Beraria se afla in Centrul Vechi, mai exact in gangul artistic Hanul cu Tei, la etaj, pe strada Lipscani nr. 63 – 65. Programul este de luni pana duminica de la 10 la 2 dimineata, iar pentru rezervari trebuie sa suni la numarul 0727 571 371.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in Beraria Hanul cu Tei pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Beraria {$surname} Beraria Hanul cu Tei
    Program: L - D 10:00 - 02:00
    Adresa: Strada Lipscani 63-65 etaj 1
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0727 571 371
    Map of <b>Program</b>: L - D 10:00 - 02:00
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*