Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Be a Local in Asia – 8 luni de socuri culturale, I’s Blog merge mai departe!

27 July 2012 scris de 1 comentariu

Proiectul “Be a Local in”, care a purtat echipa I’s Blog in Tenerife de curand, urca miza anul acesta, cu o provocare de vis, lansata de Ioana Budeanu si sustinuta de Vola.ro. Ioana, travel writer de cursa lunga, si fotograful Vlad Semen pornesc in august la drum, cu destinatia… Asia! Vor fi opt luni petrecute in cautarea acelui sentiment inefabil de apartenenta intr-o cultura straina. Doar ca e vorba de sase culturi!

Cap ou pas cap?

Cu totii am avut experienta de-a tanji dupa o priveliste ideala, tropicala, dupa ce-am zarit-o intr-un calendar sau, din ce in ce mai des, mai ales vara, pe Facebook! Am vrea sa ne perindam pe meleaguri straine, prin Malaysia, Singapore, Indonezia, Thailanda, Cambodia sau Vietnam, dar cati dintre noi chiar si-ar arunca rucsacul in spate si s-ar asterne la drum, fara nicio indoiala in suflet, spre marginile lumii? Ei bine, I’s Blog o va face, si nu oricum, ci live, pentru deliciul nostru, al celor de-acasa, si pentru informarea celor care s-ar lasa convinsi, dar nu prea stiu de unde sa inceapa.

Echipa Ioana&Vlad planuieste sa exploreze tarile din Asia fara prejudecati, fara plasa de siguranta: se vor lansa cu vantul in spate si capul inainte, se vor integra in viata localnicilor din momentul in care aterizeaza, fara jumatati de masura. Si totul va fi documentat, pe I’s Blog, live pe pagina de Facebook Vola.ro, pe paginile de Facebook: I’s Blog, Ioana Budeanu, Qatar Airways si pe Twitter, Google+, Pinterest. Textele vor acoperi notiuni de How to… (vize, inchirieri, transport, preturi, etc); Lifestyle (food, hotels, Full Moon Party, baruri Kuala Lumpur/Bangkok, bauturi, petreceri, etc); Beaches (cele mai frumoase plaje din lume); Cultura & Traditii; Insula-paradis (in cautarea insulei secrete); Oameni si povestile lor; Be a local in Asia (intamplari de zi cu zi)

Poti ajunge de-al casei intr-o tara straina?

I’s Blog ar raspunde cu un “Da” categoric. Altfel nu doar ca n-ar avea sens proiectul “Be a Local in”, dar ar insemna ca noi, rasa umana, ne-am decupat si am ocupat Pamantul inchizand ochii si incrucisand bratele. Ori, orizontul se deschide infinit de larg doar in momentul cand intelegem ca peste tot e “acasa”. Atunci, frica de locuri necunoscute piere, sau, in exprimarea Ioanei Budeanu: “Lumea este in esenta buna. Nu voi crede niciodata nimic mai putin. Nu cred ca esti in pericol sa te pierzi atat timp cat va exista o mana intinsa spre tine, un loc in care sa te simti acasa.”

Ce se va intampla, concret, cu Ioana&Vlad? Cei doi tineri intrepizi vor face posibilul si imposibilul, in conditiile austere permise de buget, pentru a parcurge toate drumurile care merita parcurse intr-o asemenea calatorie unica in viata – vor cauta plaja din The Beach, vor vizita “capcanele pentru turisti” dar si locurile nestiute decat de localnici, vor participa la viata de la fata locului, se vor lasa dusi de val si se vor intoarce cu o mie si una de nopti si zile transformate in pretioase amintiri.

Cum poti si tu sa participi la aventura?

Pe principiul de crowd-sourcing, folosit astazi de artisti, cineasti independenti si nu numai, “Be a Local in Asia” este un proiect participativ – in sensul ca I’s Blog ne da tuturor sansa de a deveni membri ai unei comunitati de spectatori mai apropiati proiectului decat restul cititorilor ocazionali. Astfel, vor exista cadouri targetate, trimise direct de pe traseul asiatic, de la I’s Blog pentru doritori! In schimbul a doar cativa euro, care vor fi investiti in continuarea calatoriei, vom putea primi o vedere, un magnet de frigider, un post special pe blog, o declaratie live, si multe altele!

Iata, mai pe larg, quid-pro-quo-ul propus de I’s Blog:

“- pentru 2 euro, va voi trimite o poveste personalizata cu fotografii unice, pe care le veti putea folosi pe blog sau pe Facebook

– pentru 5 euro, veti primi o vedere de pe traseul nostru

– pentru 10 euro, va vom trimite un magnet de frigider de oriunde vreti voi de pe traseu, dar si o vedere superba care sa va insenineze ziua

– pentru 15 euro, voi crea pentru voi un post special pe blog si un album foto personalizat

– pentru 20 de euro, va voi surprinde cu o declaratie live, filmata, de la fata locului, si cu alte surprize – vedere, magnet, fotografii

– pentru 50 euro, puteti avea un banner timp de cel putin 8 luni pe I’s Blog si multumiri vesnice”

Cu banutii de-o cafea, participam la realizarea unui vis si primim suveniruri de la capatul lumii – schimbul suna echitabil! Acum ne ramane doar sa asteptam, si sa traim prin mijlocirea cuvintelor, a pozelor si-a clipurilor video, primele impresii trimise din zbor de Ioana&Vlad, cei care indraznesc sa cunoasca Lumea in totalitatea si complexitatea ei, pe propria piele!

1 comentariu »

  • Ioana said:

    Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Ioanina, chapeau! Si sper sa ma insotiti in aceasta aventura:)

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*