Home » Baruri, Localuri

Barul Bicicleta: nascut din trendul eco-velo

29 January 2013 scris de Niciun comentariu

bicicleta-bar1CoolRank: 9/10

atmosfera si design: 9/10

meniu: 9/10

servire: 9/10

preturi: 9/10

La inceput a fost bicicleta, apoi au aparut sfios pistele pentru biciclisti, dupa care centrele de inchiriere si magazinele pentru biciclisti, asa ca nu a mai durat mult timp pana cand trendul eco-velo a dat si primul bar cu design inspirat din vehiculul cu doua roti.

Bicicleta este un bar proaspat deschis in Centrul Vechi, care striga din toate ghidoanele si spitele dupa hipsterii de pretutindeni, iar pe biciclisti ii saluta, doar din treacat.

Care-i atmosfera in barul Bicicleta si cum sta la capitolul design interior?

bicicleta-bar2Decorul si mobilierul barului care poate gazdui cam 100 de persoane, dintre care jumatate isi pot gasi si loc de sedere, este facut pana in cele mai mici detalii cu accesorii din biciclete. Scaunele au componente din ghidoane si cadre de biciclete, cateva dintre ele chiar sunt facute din sei, care mai scurte, care mai lunguete si mai retro. Mesele rotunde sunt facute cu roti de bicicleta si pe pereti sunt postere cu batranele Pegas. Barul te intampina cu scaune din sei, bara de pus picioarele din pedale, iar pe perete troneaza o instalatie artistica in forma, evident, de bicicleta. Chiar si la toaleta, in loc de o oglinda mare, era o mica oglinda retrovizoare, care intre timp a fost furata.

bicicleta-bar3Exista un locusor cu o canapea si un fotoliu, in caz ca nu reusesti sa te imprietenesti cu scaunele la inaltime.

Mi-a placut muzica funky-chill, dar nu mi s-au parut chiar atat de comode scaunele cu sa, si mi-a fost un pic cam racorica, dar poate ca este o chestie de marketing, scopul fiind sa te simti ca pe bicicleta.

Pacat ca nu exista la intrare macar un rastel pentru biciclete, daca barul merge pe aceasta idee.

Ce bem bun in barul Bicicleta?

bicicleta-bar4Gasesti de toate de baut, chiar si un pic mai mult si mai altfel. Se merge pe ideea Laboraturului de cocktailuri, adica poti cere si un cocktail personalizat dupa pofta ficatului.

Eu am baut un cocktail facut la “ghidonul bicicletei” din lichior de frunze de coca si o salata exotica de fructe cu ananas, struguri si physalis si am luat la bord si doua ceaiuri aromate. Mi-a placut ca toate vinurile (Romania, Chile, Argentina) se pot servi la pahar si poti sarbatori chiar si cu un pahar de sampanie.

Cash or credit? Cum sunt preturile in barul Bicicleta?

Preturile se incadreaza in “saua” Centrului Vechi, adica sunt medii. Un suc este 7 lei, la fel si o bere la draught, o bere la sticla e 9 lei, o cafea 6 lei, un lond drink e 15 lei, un cocktail 18 lei, si un pahar de vin variaza intre 11 si 13 lei.

Cum suntem serviti in barul Bicicleta?

bicicleta-bar5Servirea se face la bar, unde dai de chelneri degajati si bine dispusi. Meniu inca nu aveau cand am fost eu, asa ca trebuie sa pedalezi pana la bar, unde ai mari sanse sa ajungi sa ceri un cocktail dupa cum ti-e starea – barmanul este deschis la experimente bahice. In schimb, chelnerii fac pit stop constant ca sa-ti schimbe scrumiera. Am visat putin cu ochii deschisi si mi-am imaginat cum ar fi fost ca servirea sa o faca un acrobat pe bicicleta.

O bila gri dau pentru o cana de ceai cu scame in ea, dar sa zicem ca se poate intampla oricui, desi mai multa atentie pe viitor nu ar strica.

Cand sa mergem la barul Bicicleta si pentru ce ocazii este potrivit?

Este de mers la Bicicleta cel putin odata pentru a da check-in la un bar cu design contemporan, dar este  locul unde se tin si tot felul de petreceri si unde DJ-ii, mai mult sau mai putin biciclisti, iti pun muzica de-ti sar spitele pana-n zori.

Unde gasim barul Bicicleta?

Barul se afla in Centrul Vechi, pe strada Lipscani la numarul 38, dar care nu e chiar pe Lipscani, ci pe strada dintre Lipscani si Gabroveni, la etajul 2 al unei cladiri care inca miroase a nou.

Pentru rezervari la ture muzicale, foloseste numarul 073 561 6298. Programul este de duminica pana joi de la 16 la 1 si vineri si sambata de la 16 la 4 dimineata.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in Barul Bicicleta pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

  photo of Bicicleta {$surname} Bicicleta Bar
  Program: D-J: 16:00 - 01:00; V-S: 16:00 - 04:00
  Adresa: Strada Lipscani nr. 38 (etaj 2)
  Bucuresti , Sector 3 , Romania
  Telefon: 0735 616 298
  Map of <b>Program</b>: D-J: 16:00 - 01:00; V-S: 16:00 - 04:00
  Yahoo Map - Live Map


Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*