Home » Evenimente

BAHA Industrialize! Surubelnite la discretie, in pahar si… in tavan?!

21 December 2011 scris de Niciun comentariu

Placut de peste sase mii de petrecareti pe FB, sloganul “Party Now, Ask Later” din spatele party-urilor BAHA a prins in hora si echipa KoolHunt.ro, sau o feliuta din ea, printre care si subsemnata. Sambata trecuta am raspuns la indemnul “Industrialize” care dadea nota ultimei petreceri BAHA a anului: am trecut pragul pavilionului OB12 din Sema Parc, mi-am luat bratara roz in primire si, aflata la primul meu eveniment BAHA, am cautat sa inteleg cum functioneaza sistemul de open bar pe baza de jeton.

Ca sa petrec fara sa intreb, am intins jetonul primit la intrare peste una din tejghelele amenajate in warehouse, si am primit in schimb un pahar de screwdriver, cu instructiunea aferenta: odata golit, paharul se va inmana unuia dintre barmani care il va umple la loc! Si asa mai departe – adica se promova bautura in lant, ceea ce, intr-o seara de sambata, se putea lasa cu o petrecere monstru. Cumva, participantii – care se stransesera cat sa umple cele doua sali din hala aproape pana la refuz – nu si-au facut de cap in sensul distructiv al expresiei.

Poate si pentru ca biletul nu fusese chiar pe masura oricarui buzunar (de student muritor de foame), cei care au strans fondurile necesare participarii nu au luat invitatia la o “bauta” drept o dezlegare la desfrau de joasa speta – organizatorii si-au spicuit niste party people de calitate… industriala! Desigur, nici nu ar fi avut ce distruge in hala dezafectata, despuiata pentru party. In plus, membrii unei echipe de prim-ajutor au circulat prin multime pana spre dimineata, pentru a aplana haosul de membre impleticite, in caz ca s-ar fi dezlantuit. Nu a fost nevoie sa se implice, sau poate a lucrat SPARD-ul tiptil, cat sa nu se prinda nimeni de interventia unor personaje fara pic de alcool la bord in atmosfera generala.

Care atmosfera, flancata de baruri, fiecare “cu specific” (bere, vodka, whisky, Jäger), era in floare cand am plecat. Daca la sosire bumti-bumti-ul nu dezmortise inca pseudo-clubul, la 4 dimineata dansa toata adunarea, deodata incleiata ca masa uniforma, sub “butaforia” tematica atarnata de tavan. Adica sub chei franceze gargantuesti, surubelnite si discuri pentru taiat lemn, toate decupate, colorate si inlantuite pe post de streamers. Un mega-automobil ca de teren (marca ma depaseste) trona, in repaos, in sala mare, ca sa seteze tonul masinisto-industrial arborat de BAHA.

In sala mica, unde sound-ul repetitiv – electro pregnant fara a deraia in industrial deranjant la timpane se impletea la fix cu un film mut de-al lui Chaplin proiectat pe un perete, intrai ca sa iti masori nivelul de “petrecere” din sange… sau poate doar eu ii vedeam potentialul asta? In functie de cum reactionai la chemarea pufurilor si a paralelipipedelor plusate care se lungeau ofertant prin colturile salii, te declarai infrant sau nu; in functie de cat fir narativ puteai urmari din film, si de cate cuvinte capatau sens pe ecranul ad hoc, te declarai beat… sau nu inca.

Cum m-am straduit sa beau cu masura si sa optez pentru varianta “nu (inca)”, m-am intors, dupa un popas sau doua pe-un fotoliu-puf, in sala mare, pentru mai multa zbenguiala pe ritmuri mai pe gustul meu. De la rock-areala alternativa-spre-mainstream (vezi Arctic Monkeys) la pop mai mult sau mai putin de-al momentului (Katy Perry, Pink sau chiar Robbie Williams), coloana sonora BAHA incorpora de toate pentru toti. Acustica a lasat un pic de dorit in sala mare, a carei inaltime betonata aspira sunetul ca-ntr-o palnie si ni-l degaja inapoi distorsionat.

Cand s-a dat drumul la fumul nelipsit acestui tip de evenimente, multimea chiar ca s-a topit intr-un intreg, saltaret dar inchegat totodata – un fenomen la fel de memorabil ca hipnotizantele proiectii video care, aleatorii ca un trip si sacadate in pas cu beat-ul, l-au luat, cel putin la capitolul viteza la pulsatii, pe Chaplin-ul din sala alaturata. Si cand, in cele din urma, mi-am abandonat de tot paharul de plastic (hic… gol:P) pe unul dintre butoaiele presarate strategic in sala mare, i-am urat “La revedere” anului de party-uri – constienta (eh, semi) ca BAHA a marcat un high pe care cu greu il voi putea recrea (pana) de Revelion.

Fotografiile au fost realizate de Lucian Bodnar la petrecerea BAHA 2011 Industrialize pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*