Home » Oscar 2012

9 filme pe lista scurta pentru cel mai bun film strain la Oscar 2012

22 January 2012 scris de Niciun comentariu

filme nominalizate la premiile oscar 2012Tarile lumii in afara de Statele Unite ale Americii au propus filme pentru categoria Oscar 2012 pentru cel mai bun film strain. In total s-au facut 63 de propuneri, dintre care Academia a selectat 9 filme care raman in competitie pe lista nominalizarilor pentru categoria cel mai bun film strain la Oscar 2012. Castigatorul categoriei va fi anuntat in cadrul galei de decernare a premiilor Oscar 2012 pe data de 26 februarie.

S-au facut predictii si majoritatea criticilor de film erau convinsi de reusita filmelor “Le Havre” premiat la Cannes si “The Flowers of War“, succesul chinezesc cu Christian Bale. Din pacate, aceste 2 filme nu au trecut mai departe. Si mai din pacate, nici propunerea Romaniei pentru Oscar 2012 – filmul “Morgen” al lui Marian Crisan – nu a trecut de filtrul Academiei Americane de Film. In mod surprinzator si filmul lui Angelina Jolie despre razboiul din fosta Iugoslavie – “In The Land of Blood and Honey” – lipseste cu desavarsire din lista scurta Oscar 2012 pentru cel mai bun film strain.

Sa vedem acum mai jos care sunt cele 9 filme ramase pe lista scurta de nominalizari la premiile Oscar 2012 pentru categoria cel mai bun film strain:

– Taiwan – “Warriors of the Rainbow: Seediq Bale” de Wei Te-sheng

– Belgia – “Rundskop / Bullhead” de Michael R. Roskam

– Canada – “Monsieur Lazhar” de Phillippe Falardeau

– Danemarca – “Superclasico” de Ole Christian Madsen

– Germania – “Pina 3D” de Wim Wenders

– Iran – “A Separation” de Asghar Farhadi

– Israel – “Footnote” de Joseph Cedar

– Maroc – “Omar Killed Me” de Roschdy Zem

– Polonia – “In Darkness” de Agnieszka Holland

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*