Home » Magazine

5 idei de boardgames pentru un weekend ploios la un ceai cu prietenii

18 March 2011 scris de 1 comentariu

De Craciun am vorbit despre boardgames si am amintit 10 dintre cele mai populare jocuri de tabla – Colonistii din Catan, Acquire, Ticket To Ride, Rick Commander, Alhambra, Carcassone, Financial City, Diplomacy, Cluedo si Jungle Speed. Va povesteam si despre serile de boardgames organizate in Bucuresti in diferite ceainarii si cafenele, seri care nu au disparut din fericire. Si va mai spuneam despre magazinul nostru preferat de jocuri pe tabla, Red Goblin, un magazin prietenos pentru pasionatii adevarati de boardgames, care ofera intotdeauna cele mai noi propuneri de jocuri. Pentru ca avem pe KoolHunt.ro si cativa pasionati adevarati care s-au plictisit deja de variantele arhicunoscute enumerate mai sus, i-am rugat pe cei de la Red Goblin sa ne povesteasca mai multe despre alte jocuri populare decat cele de mai sus pe care ni le recomanda pentru weekendul ploios ce se anunta la o ceasca de ceai cu prietenii. Iata cele 10 propuneri oferite de cei de la magazinul nostru preferat de boardgames, Red Goblin:

7 Wonders – Nu un joc de tabla foarte complicat, 7 Wonders este joc de carti de familie pentru 2 pana la 7 jucatori, de complexitate mica si cu durata medie de 30 de minute. In esenta, 7 Wonders este un joc de carti de dezvoltare si seamana intr-un anumit fel cu Race for the Galaxy sau Dominion. Unele carti au efect imediat, in timp ce altele aduc bonusuri sau imbunatatiri mai tarziu in joc. Unele carti aduc reduceri pentru achizitiile viitoare. Altele aduc putere militara pentru a invinge vecinii. Si sunt si carti care aduc direct puncte de victorie. Spre deosebire de Magic or Fairy Tale, fiecare carte este jucata imediat dupa ce este primita asa ca vei sti ce carti primeste vecinul tau si cum te vor afecta alegerile lui. Cartile sunt date spre stanga-dreapta-stanga pe decursul celor 3 ere asa ca trebuie sa fii atent la vecinii din ambele directii.

Battlestar Galactica – Este un joc de tabla de strategie si de o complexitate mult mai mare care se poate juca in 3-6 jucatori. Un joc se intinde de obicei pe durata de aproximativ 120 de minute. Battlestar Galactica este un joc de tabla foarte interesant bazat pe suspiciune, intriga si lupta pentru supravietuire, inspirat din celebrul serialul TV science-fiction de succes. Foarte interesant este faptul ca boardgame-ul este bazat pe cooperare, fiecare personaj avand abilitatile si slabiciunile lui si toti trebuind sa lucreze impreuna pentru ca omenirea sa aiba o sansa de supravietuire. Totusi, unul sau mai multe personaje sunt de partea Cylonilor. Jucatorii trebuie sa-i dea de gol pe tradatori in timp ce lipsa hranei si problemele politice ameninta flota cu distrugerea.  Recent, la Red Goblin poate fi gasita si mult asteptata extensie Battlestar Galactica: Pegasus.

Descent – Un alt boardgame foarte iubit, a carui recenta extensie Descent: Road to Legend se bucura de un foarte mare succes, Descent este un joc de tabla de aventura de mare complexitate si cu o durata de aproximat 240 de minute. Extensia are nevoie de jocul original pentru a fi jucata. Subiectul este fascinant pentru pasionatii de Fantasy: partile intunecate ale lumii, Overlorzii cei intunecati concep planuri pentru a aduce suferinta lumii. Doar eroii cei mai viteji se vor aventura in Intuneric si li se vor opune, pentru a salva lumea de la dezastru. Road to Legend este un mod de a juca Descent cu aparitia regulilor de campanie si o harta a Terrinoth-ului.

World of Warcraft – Un alt joc foarte popular de strategie si aventura de mare complexitate, World of Warcraft poate fi jucat in 2-6 jucatori si are o durata de timp de aproximativ 240 de minute. suma-ti rolul unui druid, unui paladin sau al unui în?elept shaman. Joaca precum un s?lbatic Orc, un puternic tauren, un troll tribal, sau un undead; Poti deveni un ingenios gnom, un dwarf manios dar si un misterios Night-elf. Jucatorii pot alege din 16 de caractere, provenind din cele opt rase ?i noua clase ale universului Warcraft. World of Warcraft este un joc fantasy care se joaca pe echipe. Hoarda si Alianta se intrec sa fie primii sa-l invinga pe Overlord (fie el regele Kel’Thuzad, Nefarian-dragonul sau demonul Kazzak). Sau, daca nu reusesc asta, sa fie ultimii in viata la sfarsitul razboiului total dintre factiuni.

Dixit – Unul dintre jocurile preferate de petrecere, Dixit este un joc de carti de complexitate mica ce se poate juca in 3-6 jucatori. Durata unui joc se intinde pe 30 minute si, in fiecare tura, unul dintre jucatori este povestitorul. El alege 1 cele 6 imagini din mana sa si, pe baza acesteia, va spune o propozitie (fara a arata cartea celorlalti jucatori).  Ceilalti jucatori aleg dintre 6 cele carti din mana lor pe cea care se potriveste cel mai bine cu propozitia spusa de povestitor si ii dau aceasta carte fara ca ceilalti sa vada cartea. Povestitorul amesteca cartea sa cu cartile primite si le arata tuturor celorlalti care trebuie acum sa ghiceasca care dintre ele era de la inceput in mana povestitorului. Daca nimeni nu ghiceste (sau daca toti reusesc sa ghiceasca), povestitorul primeste 0 puncte iar ceilalti cate 2 puncte. Altfel, povestitorul si cei care au ghicit corect primesc 3 puncte. Jucatorii aduna cate 1 punct pentru fiecare vot primit de poza lor de la ceilalti jucatori. Jocul se termina cand se termina cartile din teanc si castigator este cel cu cele mai multe puncte.

Red Goblin va asteapta intr-o atmosfera foarte prietenoasa in magazinul Red Goblin din Bucuresti de pe strada Stanislav Ciholschi nr. 10 sau pe website-ul www.redgoblin.ro unde veti gasi cu detalii prezentate toate jocurile pe tabla comercializate de Red Goblin.

1 comentariu »

  • Costin Manolescu said:

    Frumoase recomandari, potrivite pentru toate gusturile!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*