Home » cinema, Oscar 2012

18 desene animate din 2011 pentru Oscar 2012

5 December 2011 scris de 6 comentarii

Ca in fiecare an, urmarim indeaproape premiile Oscar inca de la inceput. Si una dintre categoriile careia mereu ii acordam atentie este cea de filme de animatie. Anul acesta am avut parte de surprize foarte placute precum Arthur Christmas si Rango. Dar si de mici dezamagiri la care nu ne-am fi asteptat precum Kung Fu Panda 2 sau Cars 2. Prin urmare, care sa fie favoritele din cursa?

In 2010 am avut 15 filme de desene animate din 2010 inscrise in cursa pentru 3 nominalizari la Oscar 2011, iar la final de 2009 vorbeam de 20 de desene animate din 2009 inscrise in cursa pentru 5 nominalizari la Oscar 2010. Anul acesta ne-am clasat la mijloc si avem 18 posibilitati pentru 5 nominalizari. Ca de obicei, nu avem numai productii americane. Pe lista se numara filmul de animatie ceh Alois Nebel, animatia frantuzeasca A Cat in Paris, co-productia Spania-Marea Britanie Chico & Rita si filmul spaniol de animatie Wrinkles. Din lista de 18 filme de animatie inscrise in competitie, vor fi alese 5 nominalizate la premiile Oscar 2012 pe care le vom afla pe data de 24 ianuarie 2012.

Asadar, in ordine alfabetica, fara niciun fel de preferinte exprimate in acest stadiu, iata cele 18 filme de animatie inscrise in cursa pentru cele 5 nominalizari la Oscar 2012 la categoria cel mai bun film de animatie de lung metraj:

The Adventures of Tintin (Paramount)

– Alois Nebel

– Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked (Fox)

Arthur Christmas (Sony)

Cars 2 (Pixar)

– A Cat in Paris

– Chico & Rita

Gnomeo &Juliet (Disney)

– Happy Feet Two (Warner)

– Hoodwinked Too! Hood vs.. Evil (the Weinstein Co)

Kung Fu Panda 2 (DreamWorks)

Mars Needs Moms (Disney)

Puss in Boots (DreamWorks)

Rango (Paramount)

Rio (Fox)

The Smurfs (Sony)

– Winnie the Pooh (Disney)

– Wrinkles

Si acum predictiile mele pentru cele 5 nominalizari Oscar 2012 la categoria cel mai bun film de animatie:

– Arthur Christmas

– Rango

– Puss in Boots

– Gnomeo & Juliet

– The Adventures of Tintin

6 comentarii »

 • m@ri@n said:

  sper ca Rango sa fie nominalizat si sper sa castige. Restul sunt doar asa de umplutura desi nu am vazut Tintin.

 • Raluca Georgescu said:

  @m@ri@n: Rango a fost foarte reusit. Dar sa stii ca si Arthur Christmas este superb. L-ai vazut? Foarte original, nostim, must-see dupa parerea mea. Tintin mi se pare cel mai de umplutura din pacate, zic sa nu iti pierzi vremea cu el. Nu stiu, mi s-a parut foarte slabut.

 • kolcs said:

  schimba gnomoe cu panda si sunt de acord

 • m@ri@n said:

  @Raluca – n-am apucat sa vad Arthur C. dar pana la Craciun ii dau o sansa. ms de recomandare, eram gata sa vad Tintin :), mai ales ca e destul de laudat.

 • Raluca Georgescu said:

  Da. Tintin e laudat pentru realizarea f realista a animatiei. Dar in afara de realizare filmul e pur si simplu sforaitor.

 • Desene animate said:

  Nu prea mai apar desene frumoase ca inainte. Singurele desene animate care sunt potrivite pentru cei mici si nu numai dupa parerea mea sunt desenele animate vechi de Disney, ca de exemplu Alba ca zapada, Frumoasa si bestia, Cenusareasa sau Pisicile aristocrate.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*